lördag 23 april 2011

Kylig löprunda en påskmorgon

Påskafton i Distriktet och hustrun och jag började dagen med att ge oss ut på en gemensam löprunda. Det vill säga hon vek av hemåt efter tre kilometer medan fortsatte ytterligare fem. Dock utan någon större brådska.

Långfredagen firades hemma hos några vänner och vi blev kvar där till runt midnatt, kunde vi konstatera till vår egen förvåning när vi satte oss i bilen och körde hem genom ett regnigt DC.

Vädret är inte särskilt mycket att hurra för - jag har förstått att det är betydligt finare i åtminstone delar av Sverige denna påsk. Kul för er! Här är det regn och rusk och det har varit rätt kyligt under ett par dagar, i går var det bara runt tio grader. Nu på eftermiddagen har temperaturen äntligen orkat över 20 gradersstrecket, men i morse var det bara 12-13 grader. Brrr.

Nu ska jag ta en promenad upp till safeway och handla lite god mat. Tänkte vara tillbaka lagom till den femte slutspelsmatchen mellan Caps och N Y Rangers, som startar kl 3 lokal tid. Caps vann förra matchen efter stort besvär. Man låg under med 0-3 inför sista perioden, lyckades kvittera efter bl a två mål av den nya svensken Marcus Johansson, kallad Mojo här. Sedan blev det en förlängsperiod utan mål och en dryg halv till, innan Caps lyckades sätta det avgörande. Nu leder pojkarna från DC serien med 3-1. Först till fyra segrar går vidare, så Caps kan avgöra i dag åp hemmaplan.

I morgon blir det till att gå upp i ottan. GAIS möter minkstryparna från Listerlandet, Mjällby AIF, kl 8 på morgonen lokal amerikansk östkusttid.

Det lär bli en tuff match. GAIS har aldrig haft särskilt lätt i Blekinge och just Mjällby verkar på något sätt har förföljt Atleterna de senaste 20 åren. Precis som GAIS har de åkt upp och ner i seriesystemet och blandat motgångar med kanske inte så mycket framgångar. Fast förra året slutade de sexa i allsvenskan, om jag läste rätt i någon artikel.

Tips? Jag är optimist. 2-0 till Grönsvart. Mål av Wanderson och Lundgren.

Inga kommentarer: