lördag 16 april 2011

GAIS-vinst och tornadovarning i Distriktet

Den allsvenska seriesegern är i princip klar. GAIS vann med 2-0 på bortaplan mot Bollklubben från Halmstad i dag. Jag fick några direktrapporter från Örjans Vall av svärföräldrarna som var på plats.

Svärfar muttrade något om enögda domare och att HBK blivit bestulna på segern efter horribla utvisningar. Han har naturligtvis helt fel. Bara det faktum att han var på plats och att jag lyssnade på webbradions utsändning ger ju inte honom någon slags exklusiv rätt att bedöma sakernas tillstånd. Självklart var Atleternas seger fullständigt rättvis. Svärmor var mest imponerad av GAIS-klacken glada och positiva inställning till sin omvärld och hur den höll igång under hela matchen. Jag tror möjligen att hon sakta men säkert och efter 15 års intensivt bearbetande från min sida är på väg över till det grönsvarta lägret.

En härlig start på denna lördag i Distriktet, således. Annars har dagen mest präglats av regn och rusk. Jag har varit utomhus exakt tre gånger: I morse när jag hämtade tidningarna. På förmiddagen när presenningen över cyklarna hade blåst iväg. Och i eftermiddags för att ta in soptunnan.

Hustrun, som jobbar intensivt nere i New Orleans, ringde vid lunchtid och berättade att det utfördats tornadovarning för Distriktet. Hittills har vi dock inte sett några tecken på det. Men det åskar och blixtrar och dundrar och regnet öser ner mellan varven. Enligt vissa källor - Andreas i chokladfabriken - så ska det hagla framemot kvällen.

Vårarna här i Distriktet är i sanning omväxlande. De närmaste sju dagarna kommer det att vara allt ifrån strålande solsken och 27 grader varmt till 8 grader och ösregn - allt enligt amerikanska SMHI.

Lillebrors fotbollsmatch blev naturligtvis inställd på grund av vädret. Så jag har försökt sysselsätta kidsen inomhus. Det har gått förvånansvårt bra. Det har pusslats, bakats kladdkaka, spelats kinect (ett TV-spel där man får röra sig en massa) och andra positiva och trevliga sysselsättningar.

Själv har jag mest suttit och jobbat vid datamaskinen hela dagen. Men nu är det strax dags för middagsfixande.

I morgon ska jag styra upp det där med motionen...

Inga kommentarer: