lördag 15 oktober 2011

Flu shot i snabbköpet = tio procents rabatt på maten

En underbar, om än en smula blåsig, lördag går nu så sakteliga över i kväll. Vi har ägnat dagen år diverse småsaker, som ett par timmars tennis, städning, tvättning, trädgårdsröjning och sån't där.

Sedan gick hustrun och jag och handlade i det vackra eftermiddagsvädret (runt 22 grader just nu klockan 18) och passade dessutom på att ta varsin flu shot i snabbköpet. 30 dollar per spruta, men då fick man tio procents rabatt på det man handlade - gånger två (en rabattkupong per spruta). Så handlar vi för över 300 bucks två gånger den närmaste veckan så är våra flu shots en ren vinst.

Sådant händer förmodligen inte i Sverige. Fast det är väl bara en tidsfråga med alla avregleringar som genomförts. Nästa gång du handlar kan du kanske passa på att få vaccin eller kolla kolesterolet - fråga bara i kassan, sprutan ligger i kassalådan...

Hustrun och jag ska på festligheter i afton, liksom Big Brother, så Syster Yster har ställt upp som barnvakt - mot betalning. Så nu måsta jag avrunda här och ta en shower.

Inga kommentarer: