torsdag 6 oktober 2011

Mat-chock och föräldramöte med First Lady

Nu har även jag beskådat det med egna ögon, det som många andra redan rapporterat om; Ikeas matchock.

Från att ha varit svenskarnas veritabla livsmedelshamn i stora delar av världen (ja, åtmonstone där Ikea har varuhus), har nu den så kallade "Swedish Food Market" förvandlats till en pinsam servicebutik för sekunda matvaror.

Tråkigt.

Vad gör regeringen egentligen?

Jag hamnade på Ikea efter att ha tillbringat morgonen och förmiddagen på National Archives. Det är nämligen så att möbelvarhuset ligger granngårds med arkivet (okej, det är tio minuters bilkörning emellan), så när jag var klar med researchen för dagen, så stack jag över för att slänga i mig lite svensk lunch - och samtidigt passa på att handla lite smått och gott.

Nu blev det ju inte så mycket, eftersom det mesta av det goda i matväg är borttaget från hyllorna. Men ett och annat åkte ner i kassen. Bland annat ett par chokladaskar till jul...

Nu i kväll har hustrun och jag varit på Back to School Night på dotterns skola och det var fullt av säkerhetsfolk i korridorerna; First Lady var där och kollade in döttrarnas skola. Vi lyckades aldrig se henne, men det tisslades och tasslades en del i klassrum och trapphus.

Vi träffade däremot Syster Ysters lärare, som överlag var synnerligen trevliga och väldigt engagerade. Det var nästan så att jag längtade tillbaka till plugget. Fast å andra sidan har jag sett dotterns mattetal och inser att jag nog skulle få kämpa rätt hårt för att hänga med där...

3 kommentarer:

Elisabeth sa...

Men ni måste ju få träffa First Lady! Jag väntar mig det varje gång du kommer med antydningar.....Kan du inte vara lite mer framfusig?

Annika sa...

Ja, IKEA är det rent bedrövligt med.
Ledsamt och jättetråkigt.
Men ja, klart ni måste se till att ni får träffa Michelle!!!
COOLT!!!

Peter sa...

Jag ska försöka tränga mig fram på nästa föräldramöte. Är lite skraj för dom där biffarna till vakter, dock...