söndag 23 oktober 2011

Fotboll, fotboll och fotboll

Ja, fotbollen har så smått dominerat mitt liv den senaste tiden. I lördags eftermiddag vann Lillebrors Penguins med omkring 15-0 i sin ligamatch. Grabben stod i mål i första halvlek, höll nollan. I andra var han utespelare, passade fram till några mål men gjorde inget själv den här gången. Men han var mycket nöjd med sin insats. Morfar och jag hejade på.

Sedan stack samma son och jag, tillsammans med ett gäng stora och små kompisar, till RFK Stadium och kollade in DC Uniteds sista match för säsongen. Tyvärr blev det förlust med 0-1 mot Kansas och likaledes tyvärr spelade aldrig den gamle Sverigebekantingen Chalie Davies. Davies spelade tidigare i kvartersgänget Hammarby IF och i amerikanska landslaget. För några år sedan var han med om en mycket svår trafikolycka och blev rejält skadad (det skedde här i trakten, för övrigt). Ingen trodde nog att han skulle komma tillbaka som fotbollspelare på elitnivå, men det gjorde han och han har spelat rätt många matcher för United i år. men tydligen är han på gång till en annan klubb ryktas det.

Kul kväll hur som helst!

Och i dag vann GAIS sin sista match för säsongen och hamnade därmed på femte plats i allsvenskan. Riktigt, riktigt bra. Det kan naturligtvis bara bli sämre nästa år.

I övrigt att notera från Distriktet: Sol men kallt denna söndag, bara runt 16 grader. Våra kära besökare har redan lyckats vänja sig vid tidsskillnaden. Kusin L och Syster Yster ses tätt ihop mest hela tiden, det blir tufft när de tvingas separera i morgon när det är dags för skola...

Jag lovar att lägga ut lite bilder från helgen inom kort. Tills vidare får ni hålla tillgodo med några foton från gårdagens DC United-match:


Lillebror och kompisar väntar på att spelarna ska komma ut före matchstart, ungefär en halvmeter från spelaringången.



Delar av vuxengänget som vi var och kollade in fotboll med...

Kamsas Citys bortaklack påminde om HBK:s bortaklack vid matchen mot GAIS på nya Gamla Ullevi som vi var på i somras. Märklig detalj: varför är det en svensk flagga märkt med farsans favoritlag Djurgårdens IF (syns om man förstorar bilden) på den där banderollen? Någon som vet?


Grabbarna med autografförsedd fotboll.


Inga kommentarer: