måndag 17 oktober 2011

Lysande GAIS-vinst och första jobbet för tonåringarna

Vilken dag!

Göteborgsatleterna dominerade derbyt totalt mot IFK Göteborg, som ska vara glada över att det bara blev 1-0. Därmed är det klart att GAIS är bästa laget i Göteborg (Häcken är ju som alla känner till från Hisingen).

Nu är det bara en match kvar i årets allsvenska och det mesta pekar väl mot att Atleterna blir sexa - ett resultat som är det bästa sedan 1989 och som är mycket klart godkänt med tanke på alla undergångsprofetior som lägrade sig över klubben inför säsongsstarten.

Nästa är kommer det säkert inte gå lika bra. Sannolikt tappar laget några av sin bästa spelare och det finns väl knappast några större summor att köpa in nya för. Så det gäller att njuta så länge det varar. Det är ju helt exceptionellt att som GAISare inte tvingas bita på naglarna inför de sista omgångarna - vare sig det handlar om risk för nedflyttning (ofta) eller chans till uppflyttning (sällan).

I övrigt har dagen i vanlig ordning mest handlat om skrivbordsjobb. Jag har även hunnit fixa ett lhelgjobb till Syster Yster (möjligen tillsammans med Big Brother, han är ännu inte tillfrågad). Det handlar om att varje söndag kväll ställa iordning dagislokalen i kyrkan tvärs över gatan. Här är det nämligen vanligt att förskolor hyr in sig i kyrklokaler - som ju ändå oftast står tomma på vardagarna. Så var det t ex när Lillebror gick i sin montessoriskola under det första året vi bodde här. På fredagsaftermiddagarna togs alla "barnsaker" bort och på lördagarna och söndagarna använde församlingen lokalen för sina möten och för kyrkkaffet efter gudstjänsten. Sedan sattes hyllor, bord och bänkar tillbaka tillsammans med allt pedagogiskt material - så att allting var färdigt på måndag morgon.

Samma sak här och arbetsuppgiften är således att möblera förskolan så att den är klar att ta emot kidsen på måndag morgon. Syster Yster betros med egen nyckel och dessutom 15 dollar i lön per gång.

Jag kan också rapportera att vi varit på kvartssamtal på Lillebrors skola och att hans lärare formligen öste beröm över grabben. Hur kul som helst att höra!

Inga kommentarer: