söndag 30 oktober 2011

Snö? I oktober? Come on!

Plötsligt blev det väderomslag och på lördagseftermiddagen övergick det ihållande regnet i snöfall. I någon halvtimme vräkte det ner. Jag har då aldrig varit med om maken. Kraftigt snöfall i oktober? Nu är jag ju inte särskilt gammal i den här sta'n, men vänner som har bott här betydligt längre, skakade också på huvudet och undrade vad som egentligen hände.

Betänk att vi ligger på ungefär samma breddgrad som Athen...

Men eftersom det fortfarande var plusgrader och värme i marken så blev det ingen pulkaåkning Den här gången. Snön smälte så fort den landat.

Det blev inte ens det sedvanliga snökaoset, faktiskt.

Lördagskvällen präglades av en fantastisk wokmiddag samt diverse körningar hit och dit med kids. Landade till slut hemma vid halv tolv-tiden, lagom för en sen öl och den sista halvan av Caps mot bröderna Sedins Vancouver (eftersom matchen gick på västkusten började den kl 22 lokal östkusttid). Grabbarna spelade bra i andra perioden men bröt ihop totalt i tredje och förlorade med 7-4.

Jag avvaktar dock med att kräva tränarens avgång eftersom Caps faktiskt vunnit sju av de första nio matcherna.

I morse gick hustrun och jag upp tidigt och efter att ha skrapat bort isen från bilrutan, ställde vi kosan söderut. Mot Fredericksburg, Virginia. Hustrun hade ett jobbuppdrag och jag hängde på. Vi trasslade oss ut ur Distriktet, vilket tog sin rundliga tid eftersom det gigantiska maratonloppet Marine Corps Marathon pågick samtidigt och i stort sett alla broar över Potomac var avstängda.

Efter divesre strul kom vi dock in på 95:an och någon timme senare körde vi in i den lilla staden. Vi har varit där ett par gånger tidigare och trivs ypperligt. Massor av trevliga små butiker, caféer, krogar, kyrkor och till och med något så unikt som ett torg.

Efter några timmar i Fredricksburg åkte vi norrut, mot Distriktet igen. Efter att närmast ha fått hjärnblödning efter diverse försök att ta oss in i den av maratonlöpare belägrade sta'n, lyckades vi till sist ta oss hem. Och till och med hitta en parkeringsplats...

Söndagen avslutades i kyrkan tvärs över gatan och Syster Ysters extrajobb. För andra veckan i rad fick hon utomordentlig hjälp av kusin L. Frågan är om hon kommer att klara av detta uppdrag (det handlar om att möblera en dagislokal som används för kyrkliga ändamål under helgerna) utan sin kära kusin...

4 kommentarer:

Annika sa...

SJUKT, SJUKT med snö i oktober.
Inte kul.
Det blir en kall trick or treat runda ikväll för barnen, tror jag.
Fredericksburg är så fint. Jag tycker så mkt om Mary Washington uni därnere. Vår grannes son gick där och det var så kul att hälsa på honom.

Werner sa...

Kan det möjligtvis ha något med en klimatförändring att göra? Nej, det kan det väl inte?
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/klimatet-en-ickefraga-i-usa_6595118.svd
Så skaffa dig pälsmössa och snöskor!

Peter sa...

Annika, tur att snön kom och försvann lika fort. Ser att Taina i CT har det rätt jobbigt... Jo, det blir nog en jultur till Fredericksburg - känns som en perfekt utflykt i tomtetider.

Werner, tack för artikeltipset. Vet du vem som skrivit den? Överhuvudtaget är det rätt tyst om miljöfrågor här i USA. Ekonomin och jobben dominerar rätt kraftigt. Och jag funderar på att köpa mig en vinterjacka, faktiskt.

Werner sa...

Artikelförfattaren är
susanna.baltscheffsky@svd.se