måndag 3 oktober 2011

"So, this must be like home for you"

Det är fortsatt höstigt i Distriktet, vilket i och för sig inte är så konstigt eftersom det ju faktiskt är höst.

Men kylan kom lite för snabbt för min smak. Från drygt 20 grader ner till under tio på en dag duger inte. Jag behöver tid för att acklimatisera.

I dag har jag fått rätt många kommentarer av typen: "Feel like home now?", "This is like Sweden, right?", "I guess this is perfect for you?" och så vidare. Det är bara att le tappert och dra till med mitt standardsvar: "It was because of this I moved FROM Sweden."

Nåja. Det blir nog varmare vad det lider. Annars får vi väl ta en tripp ner till Karibien och värma oss. Det sägs att det finns ett direktflyg till en rimlig penning från närbelägna Baltimore Washington International. Jag är redo att bedriva lite närmare källforskning om det om det här kylslagna vädret ska ligga parkerat länge över oss.

Kylan och regnet har gjort att i stort sett alla sportevenemang för kidsen ställts in. I går, söndag, blev det ingen träning för Lillebror. Syster Ysters tennismatch har regnat bort, liksom Big Brothers fotbollsdito.

Nä, nu måste jag bege mig ut i denna arktiska miljö för att köpa snacks till Syster Ysters skola. Det är nämligen Teachers Appreciation Day i morgon. Och då vill förstås amerikanska lärare ha chips. Gärna så fettdrypande som möjligt och gärna också med någon salsa till.

Inga kommentarer: