onsdag 5 oktober 2011

Stäng av din dator och gå

Det är minsann inte lätt, men ibland lyckas jag. Framåt eftermiddagen fick jag nog, stängde av datorn, satte på mig kortbyxor och gick ut i sommarvärmen.

Det är underbart just nu här i Distriktet. Runt 25 grader i dag, klarblå himmel och en mild och stilla bris. Det är helt enkelt för fint för att sitta och häcka framför datorn.

Jag har ju förmånen att själv kunna välja min arbetstider. Det är en av fördelarna att arbeta som frilansare. En annan är att jag - åtminstone delvis - kan välja mina arbetsuppgifter. För tillfället kretsar det mesta kring två saker: Ett större projekt tillsammans med amerikanska myndigheter som så småningom ska leda till ett gemensamt seminarium i slutet av oktober. Samt ett researchuppdrag som egentligen är två olika projekt.

Båda grejerna är både roliga och inspirerande - och kräver dessutom väldigt mycket tid - och det blir lätt så att jag fastnar i jobbläget mest hela dagarna för närvarande.

Men i dag blev det i alla fall en halvtimmes promenad och som en ren bonus kunde hustrun också ta ledigt och hänga på.

Sedan hängde jag på skolgården i över en timme och lät lillgrabben rasa runt medan jag pratade med diverse mammor. Insåg plötsligt att jag nästan alltid stannade kvar på skolan en stund vid hämtning tidigare. Numera rusar jag oftast tillbaka hem och upp till datorn.

Denna dag satte jag igång grillen i stället för datorn när jag så småningom kom tillbaka i hemmets sköte. Det blev laxfiléer, serverade med ris, cole slaw och en kall lager därtill. Fantastiskt gott.

Livet är rätt bra, sanna mina ord.

Inga kommentarer: