tisdag 19 juni 2012

Cape Cod

Efter en intensiv dag med en tidigt tur för min del ut till ett universitet strax utanför Boston, där jag pratade med en professor om medikalisering i ett par timmar (otroligt intressant), är vi nu framme på Cape Cod. Vi har hamnat på en himla kanonbra resort där vi har ett eget hus omkring fem meter från Atlanten, med uppvärmd pool, egen minigolfbana som man får spela på hur mycket man vill, cyklar att låna, privat strabd och en massa annat skoj.

Synd att klaga. 

Vi har redan hunnit med att bada, spela tennis, spela golf, kollat fåglar (ja, det var ju bara jag, förstås), tagit ett par rejäla cykelturer, ätit en väldigt smarrig middag samt gått på glasscafé som dessert. 

Cape Cod är verkligen ett behagligt ställe, även om det är svenska sommartemperaturer här - runt 20 grader i dag som mest. Men det ska visst bli varmare i morgon, sägs det.

Capen är sig lik, vi var här för nästan exakt ett år sedan. Och precis som då så påminns jag om mina barndoms somrar på Gotland. Samma sommarkänsla, samma lukt av tallskog, samma ständiga närhet till havet, samma känsla av att detta på samma gång som det är en sommarmetropol också är en bortglömd del av världen i omkring tio månader per år.

Dessutom är Cape Cod och Gotland ungefär lika stort.

Hur som haver. Här är lite bilder från eftermiddagen... 

Lunch i vårt hus, beläget behagligt näta stranden... 

Inte direkt crowded på beachen som synes. Högsäsongen här börjar först om ett par veckor. 

 Lillebror "Tiger" i puttartagen. Fritt användande av minigolfbanan ingår i...

 hyran och det är ju synd att inte utnyttja detta. Jag tror att barnen spelade åtminstone tre omgånger under vår första halva dag här.

 Utsikt från vårt köksfönster. Runt fem meter till havet (eller egentligen en havsvik, den rikiga stranden ligger runt 100 meter till höger).

 Syster Yster med en av de coola cyklarna som vi kan låna utan extra kostnad.

 Våra kompisar John och Barbara.

 Lillebror lirar tennis.

 Syster Yster lirar tennis.

 Kramkalas.

Som sig bör på en strandort avrundade vi kvällen på ett glasscafé.

Inga kommentarer: