tisdag 12 juni 2012

Om min enhandsfattade backhand

Fotbolls-EM var ju över rätt snabbt för svensk del. Kan inte tänka mig att grabbarna fixar det här. Tyvärr. Uruselt spel överlag. Möjligen kan dom fixa oavgjort mot England. Men Frankrike? Nop. Får väl hoppas på Spanien istället. 

Syster Yster är andra barnet ut i sommaren. Sista skoldagen i går och hon avrundade stilenligt med ett pool-party hemma hos en kompis. I trädgården fanns även en tennisbana och på tal om det så inledde hon sitt tennis camp denna tisdag. Jag räknar med att spela en del med henne i sommar, bara för att visa henne hur man lirar. Min enhandsfattade backhand är livsfarlig. 

Jag växte ju upp under Stenmark- och Borg-eran, vilket innebar att i stort sett alla började åka skidor på vintern (Friluftsfrämjandet i Oskarshamn fixade en släplift i Storåkersbacken och det var faktiskt snö då och då i kuststaden - några resor till Alperna eller fjällen hade vi varken råd eller tid med) samt spela tennis på sommaren (plötsligt dök det upp asfaltsbanor i varenda villaområde runt om i landet, en tydligt Borgeffekt som är sorligt oberättad).

Eftersom alla var så influerade av Björn Borg, så spelade alla med dubbelfattad backand från cirka 1974 och framåt.

Alla utom er ödnjuke bloggare, då. Att gå i takt med alla andra har liksom aldrigt riktigt varit min grej, så jag kollade in Arthur Ashe istället - den enda svarta tennisspelaren i världseliten vid den här tiden. Ashe, som kom från Richmond ett par timmar härifrån, var en fenomenal spelare med enorm bollkontroll, stenhårt ser-volleyspel samt oerhört precisa stoppbollar. Kort sagt rena rama motsatsen till slagmaskinen Borg.

Naturligtvis hade han en enhandsfattad backhand. Jag kopierade hans nätattacker, hans stoppbollar och vinklade servar. Dock kanske på en något lägre nivå... 

Nog om detta. Det har regnat och varit varmt i Distriktet i dag. Jag har dock suttit inne hela dagen och frusit på National Security Archives på George Washington University, det var värst vad de hade dragit på AC:n...

Jag lär tillbringa även morgondagen med näsan i gamla dammiga papper. Och ta med en extra tröja. 

Deppig fotbollsmatch. Lillebror och hustrun led under slutminuterna av Sweden-Ukraina.

Inga kommentarer: