lördag 2 juni 2012

Tornadovarning!

Fredagseftermiddagen blev oväntat dramatisk. Det började med ett stilla regn, som tilltog allt eftersom. Sedan började det åska kraftigt ungefär samtidigt som jag hämtade Lillebror från skolan. Vi fick springa hem för att undvika att bli dränkta i det massiva regnet.

Någon halvtimme därefter satt jag i bilen för att hämta ett gäng andra kids. Då började de varna för tornadosar i Maryland. Och översvämningar i Distriktet.

Väl hemma igen satt jag och arbetade en stud i godan ro när larmsignaler plötsligt började ljuda över nejden. Tornadovarning i Distriktet! Det är andra gången det hänt sedan vi flyttade hit.

Den som aldrig varit med om en tornado kan inte föreställa sig hur hemskt det är, sägs det. Således tyckte jag att det var mest lite spännande och kul. Hela familjen samlades på bottenvåningen, så långt från fönster och ytterväggar som möjligt, på kort avstånd från källartrappan om vi skulle behöva sticka ner dit och söka skydd.

Efter någon halvtimme hävdes varningen - någon tornado uppstod aldrig. Men det fortsatte åska och ösregna i stort sett hela kvällen.

Mitt i allt detta kom vår gode vän Andreas förbi - vår kontakt i chokladbutiken. Han är på väg hem till Sverige just när jag skriver detta och kom förbi för att säga hej då.

Kvällen bjöd i övrigt på rasande trevligt umgänge, med middagsgäster, god mat och gott vin. Syster Yster var på skoldans och var så snygg i en helt ny röd klänning. Jag hämtade henne strax efter tio och fattade inte först att det var min dotter som stod där och väntade på mig - herregud, hon var ju bara nio år typ i går... Nu fyller hon 14 om en dryg månad.

OMG, som vi säger här.

Nåväl, kvällen gick långsamt över i natt, gästerna gick och hustrun och jag plockade undan lite. Jag läste en knapp sida i min bok, insåg det totalt hopplösa i att hålla ögonen öppna och somnade två sekunder efter att jag hade släckt lampan.

I dag är det lördag och gårdagens oväder förde det goda med sig att jag slapp gå upp i ottan för att köra Lillebror till hans morgonmatch i fotboll - alla matcher är inställda pga leriga planer. Annars är vädret finfint i dag, jag har redan varit i gång och motionerat (20 km medelst cykel), vi har precis ätit lunch (ja, frukost för Big Brother) och nu ska vi sticka över till vår fattiga kommunala skola där det är spring fest.

Bildbevis kommer med stor sannolikhet.


Inga kommentarer: