söndag 17 juni 2012

Framme i Boston

Efter en lång dag med bilkörning, är vi nu lyckligt och väl framme i Boston. Vi hamnade direkt på ett BBQ-party och åt gott och träffade en massa nya bekanta.

En perfekt start på vår vistelse här.

Nu har vi installerat oss hemma hos våra kompisar Barabara och John i Belmont, som ligger strax utanför sta'n. Barnen umgås med sina gamla kompisar - även om Syster Yster såg rätt mör ut senast jag tittade till henne. I motsats till sina bröder sov hon ingenting under den långa färden upp. Det gjorde inte jag heller, vilket ju var bra eftersom det var jag som körde.

Resan gick bra. Vi stack iväg 8.45 och efter samråd med erfarna bostonfarare valde jag den östra vägen hit: 270:and, 81:an, 84:an samt 90:an. På så sätt undvek vi att fastna i det kaos som alltid verkar vara utanför New York City.

Som en ren bonus visade det sig att denna väg stundtals var bländande vacker. Vi stannade till i Scranton, som hustrun säger är utnämnd till USA:s tråkigaste stad och där den amerikanska versionen av The Office utspelar sig. Men just där vi var verkade det vara precis som vid alla andra köpcentrum i USA, en bilanpassad blandning av butiker, snabbmatsställen och lite mer ordentliga restauranger.

Vi rastade ett par timmar, åt lunch, shoppade lite och sträckte på benen,

Sedan in i bilen igen och den sista halvan av färden.

Totalt tog resan tio timmar ganska precis. Varav runt åtta timmar i bilen. Tur att man har en bekväm kärra. Barnen roade sig med lite filmer och musik. Dessutom ringde vi hem till hustrun med jämna mellanrum för att förhöra oss om ställningen i dagens EM-matcher. Big Brother gillade inte att danskarna åkte ur.

Intressant att notera att Boston är betydligt kallare än Distriktet. Det märks att vi flyttat oss runt 70 mil norrut.

Nu ska jag kasta mig i bingen. God natt!

Inga kommentarer: