söndag 3 juni 2012

Intensiv helg i vanlig ordning

En intensiv helg går mot sitt slut. Vi har farit runt på fester, kört barn hit och dit, varit på fotbollsträning och dessutom har jag, märkligt nog, hunnit jobba undan en massa.

På lördagskvällen var vi hemma hos kompisen Bill som hade stort party i sitt helcoola hus bara en kort bit härifrån. Bill är arkitekt, konstintresserad och bor i en före detta järnhandel. Det gamla lagret har han gjort om till en jättestor kombinerad alteljé/allrum, med plats för hur många personer som helst. Och gården, där lastbilen som levererade ut prylar till kunderna, är numera en veritabel oas mitt i sta'n, med karpdamm, gröna växter och diverse installationer av allehanda slag.

Hur trevligt som helst.

Efter några timmar, dito öl och trevligt umgänge med nya och gamla vänner, så travade hustrun och jag hemåt till grabbarna. Syster Yster var nämligen på kalas inklusive sleep over hos en kompis.

I morse vaknade jag min vana trogen strax efter sju, men somnade faktiskt om och höll på att missa att jag skulle hämta dottern klockan tio. Hann dock utan större problem. De hade haft en kanonkväll, som avrundades med att de sov i ett tält på bakgården, hela tjejgänget. Eftersom det här är USA hade naturligtvis föräldrarna också dragit ut en TV till tältet. 

Syster Yster uppskattade att hon sov omkring fyra timmar, vilket nog inte är helt otänkbart... Och hon blev ju inte direkt utvilad under resten av söndagen: Först en massa läxor, sedan en timme lång intervju med vär kompis Ingrid om Berlinmurens fall (Ingrid är från Tyskland och Syster Yster hade ett skolprojekt om muren) och slutligen det sedvanliga söndagsjobbet: att göra om kyrksalen till dagis.

Grabbarna hade det lugnare, även om Lillebror var iväg och spelade fotboll med sitt lag under eftermiddagen. Hustrun har fixat med en massa officiella visumpapper (det är en väldig massa frågor som ska besvaras, foton som ska skickas in, information som ska ges) och själv har jag som sagt stuvat undan rätt mycket jobb.

I morgon är det måndag och en helt vanlig dag.

Skönt.

 Hustrun ser glad ut. Big Brother har precis vaknat, som synes. Bild från vår lokala skolas vårfest i lördags.

 Lillgrabben med en av sina bästa kompisar. Nya tatueringar. Coolt.

 Vår kära rektor.

 Lillebror står i kön till...

...vattentunnan. Man ska träffa en röd knapp med bollen och då åker den som sitter på plankan ner i vattnet. Hur kul som helst, särskilt om det är 28 grader varmt.

Inga kommentarer: