torsdag 21 juni 2012

Förlängd semester

Eftersom vädret här på Cape Cod varit fullständigt magiskt underbart, så bestämde vi oss, efter samråd med hustrun hemma i ett 38-gradigt Distrikt, att stanna ytterligare ett dygn här uppe i norr.

Det har verkligen varit totalt semestertempo. Några turer med roddbåten, lite mer tennis och shuffleboard, massor av bad både i havet och i poolen, restaurangbesök, cykelturer, bokläsning, grillning och en hel del annat lättsamt.

Roligast i dag var nog att vi lyckades lokalisera fiskgjuseboet via dagens båttur. En nästan flygg unge fanns kvar och prövade sina vingar. Rätt häftigt att se.

Lillebror har i stort sett bott i poolen, däremot var han inte alls intresserad av att simma i havet. Vet inte om det har något med det faktum att det finns rätt gott om hajar här i trakten - och då tänker jag förstås särskilt på the great white. Filmen "Hajen" är ju inspelat på Martha's Vineyard, en kort bit härifrån. Och förra sommaren tvingades de - precis som i filmen - stänga av en längre sträcka av stranden som ligger längs östa Capen - eftersom en rätt stor ansamling av stora vita hajar samlats där, antagligen på grund av att sälarna blivit flera. Om jag inte minns alldeles fel så blandade de upp sälköttet med en och annan simmare innan stränderna stängdes.

Syster Yster är mest ute med sin kompis Mary och Big Brother chillar onväxlande i poolen och på sin säng, i svalkan inne i huset.

I morgon bitti, midsommarafton i Sverige, en helt vanlig fredag här, blir det tidig väckning. Sedan ska vi försöka trixa oss neråt helt utan att fastna i trafikkaoset runt Nueva York City. Vi har stämt träff med hustrun i Wilmington, Delaware - en stad med mycket speciella svenska anor. Det var nämligen här New Sweden, Sveriges enda nordamerikanska koloni, etablerades 1638. Jag återkommer sannolikt med mera kring detta senare.

Nu är det hög tid att gå och knyta sig.

Inga kommentarer: