söndag 20 april 2008

Amerikanska valet avgjort

Det blir Barack Obama som vinner det amerikanska presidentvalet i höst. Det står klart sedan läsarna av denna blogg sagt sitt i samband med den senaste enkäten här på Andra Sidan.

Resultatet är nog inte helt orimligt. Även om mycket talar för att Hillary Clinton tar hem Pennsylvania på tisdag, så leder Obama totalt och kommer dessutom säkert att plocka ett antal fler delegater i de återstående primärvalen.

Så den stora frågan börjar således bli allt klarare: Har Barack Obama någon chans mot John McCain? Ungtuppen mot veteranen. Entusiasm mot erfarenhet.

En mig närstående bedömare tror att resultatet kan bli en seger för republikanen McCain. Clinton skulle möjligen kunnat matcha McCain (särskilt om Obama ställt upp som vicepresidentkandidat), men Obama kan komma att väga för lätt när den tunga republikanska vågen börjar rulla.

Spännande hur som helst.

Efter nästan en vecka med strålande väder, slog ovädret till över DC i dag. Åska och ihållande regn, även om värmen fortfarande håller i sig. Bra för min broccoli och den nysådda gräsmattan.

Och Caps tog sista chansen och vann i gårdagens femte slutspelsmatch. Bäckström har nu scorat i två matcher i rad. I morgon spelar de igen, med kniven mot strupen. Själv missade jag gårdagens match eftersom jag zippade runt i en jeep hela eftermiddagen. Shoppingrunda. Livet är hårt.

Inga kommentarer: