söndag 27 april 2008

Swedish girls

Sara och Helena kom till DC med tåget i går kväll, efter en nätt 20-timmars resa från Stockholm. Glada, men lite pömsiga när vi bjudit på middag och vin. Mycket trevligt! I dag har vi bokat in en zipcar och ska bl a sticka iväg till Eastern Market.

Det har varit ett fantastiskt väder här i flera dagar. I går var det uppemot 30 grader. Barnen var och sålde lemonad utanför skolan, pengarna ska gå till 5th-graders klassresa. Det var en perfekt dag för kalla drycker och dessutom var det något som kallades "Georgetown House Tour", vilket innebar att massor av folk var ute och gick i grannskapet. Ungarna gjorde stora affärer.

Eftermiddagen ägnades åt friidrottsträning. Det finns en finfin anläggning uppe i nordvästra Georgetown med tartanbanor och grop för längdhopp. Löparvarvet är "två tiondels mile" (runt 360 meter), en något märklig distans.

Trots värmen kutade barnen runt och hoppade längdhopp så det stod härliga till. Alla barn slog per på löpande (!) band. Jag och en annan pappa tog tider och coachade och mätte hopp och vattnade de små. Kul! Jag ser mig själv som en framtida Johnny Holm (Stefan Holms pappa och tränare).

Nu pågår dagens stora match: GAIS gästar Bollklubben på Örjans. 0-0 en bit in på andra halvlek. Hörna för Atleterna precis... Resultatlös. Återkommer med knivskarp analys om slutresultatet så småningom.

1 kommentar:

Anders sa...

Angående HBK-GAIS: det krävs ingen "knivskarp analys", jag såg eländet på plats!