lördag 12 april 2008

Cherry Blossom Parade

I går vann Caps en ruggigt spännande första play off-match mot Flyers med 5-4. Avgörande mål av Ovechkin i sista perioden.

I dag har vi varit på Cherry Blossom Parade. En höjdare för oss paradälskare. Se filmen om den förvirrade vaktparaden här nedan.

DC präglas i övrigt av IMF-mötet. Halva stan är avstängd och Anders Borg och Gunilla Carlsson är på plats, liksom riksbankschefen Stefan Ingves. De har mötts av en amerikansk huvudstad med en temperatur på drygt 25 grader och åska blandat med fantastiskt solsken. Och körsbärsparad som sagt.

Och i morgon är det GAIS på Fredriksskans i Kaamaa. Tung match. Ska Björn Andersson göra succé åter en gång, denna gång mot bröderna Elm? Andersson-namnet förpliktigar. Björn Andersson, back med rötterna i Östers IF och under flera år i Bayern München på 1970-talet, rankar jag som en av Sveriges absolut bästa försvarsspelare någonsin. Hans karriär blev alldeles för kort. Han skadades allvarligt i samband med en Europacup-match med Bayern, om jag minns rätt.


3 kommentarer:

Anna Karin sa...

Underbart! Motorcyklar och marcherande musikkår ... på en och samma gång! Kan det bli bättre?

Hanna sa...

Fantastiskt! En parad som marscherar på stället, skulle man kunna säga! Det blir ju väldigt praktiskt, för i princip behöver man ju bara stänga av en enda gata...

Birgitta sa...

Jag gillar den snälla cykeln med tak.
Birgitta