tisdag 8 april 2008

Nygammalt museum om journalistik

Washington, troligen en av världens mest museitäta städer, får på fredag ytterligare ett spännande museum. Det är Newseum som slår upp portarna efter sex års dvala och en flytt in till stan från den förra lokaliseringen i Rosslyn, på andra sidan floden. Det nya huset ligger strategisk mitt emellan Vita Huset och Capitol Hill.

I förmiddags var det pressvisning och eftersom jag frilansar en del numera tog jag mig dit. Det var ett imponerande bygge med massor av modern teknik, interaktivitet och spännande medial historia. Själv kan jag fastna i timmar vid gamla nyhetsinslag om olika stora världshändelser. Det fanns t-shirtar till salu i museishopen med texten "News Junkie". Sammanfattar väl mig rätt bra. Köpte inte någon tröja, däremot ett pussel.

Museet är värt ett besök om man är medieintresserad, även om det kostar en slant att gå in. 20 bucks närmare bestämt. 13 för barn.

Annars har dagen rullat på. Barnen har varit på skolan och de två äldsta stack på gitarrkurs direkt efteråt. De tränar för fullt på "Proud Mary" och "Let it be". Jag har lärt ut det coola riffet till Deep Purples gamla slagdänga "Smoke on the water".

Kabel-TV:n nere i vardagsrummet la av i går, men efter en trevlig chat med en Comcast-tekniker för en stund sedan började den plötsligt fungera igen. Hon "skickade ut en signal" skrev hon. Märkligt. Magiskt. Uri Geller böjde skedar. Och jag har varit styrelseledamot för en lokalavdelning av UFO Sverige. Ingenting är omöjligt.

1 kommentar:

Sara Ödmark sa...

Åh, låter som ett grymt intressant museum.