fredag 4 april 2008

Myror, Hollywood och skatt

Washington, fredag eftermiddag och nu vet jag varför alla här varit så irriterade den senaste tiden. Det är deklarationsdags i USA. Och till er som tycker att det är jobbigt att deklarera i Sverige kan jag bara säga: Det är ingenting mot hur det är i USA.

I dag berättade vännen Beth att hon nästan tagit en kökskniv och huggit ner sin man i ren frustration. Hon hade suttit med ett berg av papper och försökt få ihop allt till IRS, det amerikanska skatteverket. Och maken hade ställt "en dum fråga för mycket".

Och en annan kompis, Fred, räknar med att sitta hela helgen med familjens skattepapper. Barnen får inte vistas inomhus under den tiden. Just nu är de med våra kids borta i Rose Park. De vågar knappt gå hem. Stackars barn.

Annars präglas hemmafronten av myror och Hollywood just nu. Myrorna har vaknat på allvar och invaderar köket i mängder. Hustrun för en enveten kamp och drar hem den ena djävulska giftprodukten efter den andra. Det senaste är några smarta lådor som vi ställt ut på strategiska ställen på golv och i skåp och som innehåller god "mat". Enligt instruktionen ska myrorna lockas av lukten och bära "maten" med sig hem till boet - där den sedan sprider död och elände omkring sig. Ett slags trojansk hästgift, om ni fattar. Hittills har det dock inte gett några synbara resultat. Myrarmen travar på lika käckt som vanligt.

Och Hollywood har kommit till Georgetown. I går invaderades Wisconsin Avenue av en massa lastbilar, kranar, ljusanläggningar och kameror. Det är tydligen en actionrulle som spelas in - och filmgänget har satt upp ett tält vid lillebrors dagis där de käkar och festar. Kändisar är med också. Ben Affleck t ex. Det var väl han som spelade Gandhi i filmen Gandhi? Storartad brittisk skådis.

Annars är det uppladdning inför morgondagens Caps-match som gäller. När jag var och handlade några avocados hos Mr Lee borta på hörnan, blev Oscar (som jobbar där på kvällar och helger) klart avundsjuk när jag berättade att vi har biljetter till matchen. Enligt honom är biljetterna uppe i 250 bucks på andrahandsmarknaden. Oscar har totalkoll på NHL, eftersom han är halvkanadensare. Han var betryckt över att Vancouver Canucks inte tog sig till slutspel och undrade vad tvillingarna Sedin egentligen håller på med. Och det kan man ju verkligen undra.

Trevlig helg, everyone!

Inga kommentarer: