tisdag 15 april 2008

Påven har landat

Påven Benedictus är i stan. Han landade på Andrew Air Force Base i eftermiddags lokal tid och till min stora besvikelse kysste han inte marken som föregångaren Johannes P brukade göra.

Men Popemobilen har han med sig. Och jag räknar kallt med att få se den i morgon. Påven ska nämligen åka från sitt förmiddagsmöte med "W" i Vita Huset till Vatikanens ambassad på Massachusetts Avenue. Och på vägen passerar han bara några hundra meter från vårt hus.

Detta förutsatt att han hittar. Washington DC är inte alldeles lätt att köra rätt i. Vägskyltar och markeringar är ofta märkliga och påven är trots allt 81 år - tio år äldre än John McCain faktiskt.

Det kan bli tufft för Benny. Jag vet inte om han har GPS i sin Popemobile, men troligen inte. Skulle tro att han förlitar sig på sin höga vägvisare, vars företrädare han ju är på jorden. Vem behöver en GPS då?

Ett lag som behöver all tänkbar hjälp från ovan just nu är Caps. Andra raka förlusten mot flygarna från Philly. Och allas vår favvo Bäckström har inte scorat på länge nu. Även The Great Eight, Ovechkin, har gått mållös från de senaste två matcherna.

Ett annat lag som behöver både GPS och högre vägledning är GAIS. Jag börjar luta åt att kräva tränaren Magnus Pehrssons avgång. Åtta mål i baken redan och uppenbarligen rena hönsgården i försvaret. Djurgårdare är han ju till råga på allt. På torsdag är det Göteborgsderby. Kan bli ruggigt.

Inga kommentarer: