fredag 25 april 2008

Fredagskväll i DC

Vi har precis kommit hem från en kväll i Montrose Park. Picnic med ett gäng andra familjer - och spontant födelsedagskalas för Kate som precis fyllt 50. Ungarna lekte, spelade boll och hoppade hopprep. Vi vuxna åt mat, drack vin och pratade om ditten och datten. Jag har suttit i kortbyxor och T-shirt hela kvällen. Nu är klockan 11 och det är fortfarande 23,3 grader ute. Jag trivs i den här zonen.

I morgon bitti kl 9 lokal tid är det dags för nästa GAIS-match. Och inte vilken match som helst, utan den mot Bollklubben i Laxastan. Jag har hört ryktas om drygt 500 passionerade makrillar som siktar på att se matchen på fotbollsarenan med landets coolaste namn: Örjans. Det kommer att bli en grym stämning. Sannolikt finns svärfar på plats. Jag räknar med en eller annan direktrapport...

Jag har själv varit på vallen ett tiotal gånger. Minnesvärt är den gång när HBK tvålade till Blåvitt med 6-0 (om jag minns rätt). Det var samma helg som Karin och Ola gifte sig. Kan det ha varit 1997? Stefan Selakovic gjorde tre av målen (om jag minns rätt igen). Men han hamnade trots det, eller tack vare det, i IFK Göteborg så småningom. Fast det är ju en helt annan historia, med diverse skatteturer och annat.

I morgon, lördag, är det som vanligt fullt schema. Barnen är på diverse sleepovers och Big Brother ska sälja lemonade i morgon för att samla in pengar till den kommande klassresan. Dottern ska prova ut ett par glasögon, hon har blivit närsynt vilket kanske inte var helt helt oväntat med tanke på att båda föräldrarna är det. Sedan är det friidrottsträning om vädret tillåter och framemot kvällen kommer Helena och Sara, två gamla kompisar från Sweden. De stannar till tisdag och drar sedan till NYC. Det ska bli himla kul att träffa dom - rapport kommer vad det lider.

Take care!

Inga kommentarer: