måndag 28 april 2008

Mingel, Mozart-kaos och ihållande regn

Den knivskarpa analysen från GAIS- HBK hoppar jag över. Hänvisar till kommentaren till förre inlägget istället. Men det är skönt att Atleterna kan gneta ihop ett och annat poäng.

Söndagen här i DC innebar shopping, besök på Eastern Market på Capitol Hill och en fest på Big Brothers nya skola Edmund Burke School, där han ska börja i 6th grade till hösten. Vi känner oss mycket nöjda över skolvalet, Burke är en "progressiv" skola med uppenbart mycket öppen och trevlig atmosfär både bland personal, studenter och föräldrar.

Storebror försvann snabbt iväg tillsammans med Syster Yster på en skattjakt i skolan och vi vuxna tvingades därmed att mingla - något amerikanerna överlag är väldigt bra på. Fast vi börjar lära oss vi också och vi träffade en hel del trevliga familjer. Alla verkade för övrigt vara jurister. Men även i denna grupp finns det ju understundom sympatiska människor. Se bara på min lillebror.

Medan vi vinglade och minglade så gjorde Sara och Helena alla monumenten och plåtade för fullt med sina nyinköpta digitalkameror. Sedan sammanstrålade vi framemot kvällen för en gemensam middag bestående av crabcakes, couscous, mexikansk öl samt glass och färska bär till efterrätt. Klart schysst!

I förmiddags var jag och lillebror på field trip med hans skola. Vi besökte Kennyde Center for Performing Arts. Det var första gången vi var där och det hela var en barnföreställning på temat Mozart. Tre musiker från symfoniorkestern spelade och berättade om kompositören - och själva showen var bra. Däremot var väl inte arrangemanget så klockrent. När vi kom dit hade de reserverat alldeles för få platser till oss trots att de fått alla pengar. Så vi föräldrar som var med, totalt nästan 20 personer, fick resa oss upp och gå ut fem minuter efter att vi satt oss. Men påföljd naturligtvis att hälften av barnen började skrika och gråta och ropa efter sin mamma eller pappa. Det blev rätt kaosartat. Till slut fixade dom så att alla kunde få plats trots allt och föreställningen kunde börja, 20 minuter försenad.

Vårt vackra sommarväder har svängt om till ett envist regnande och 10-15 grader kallare. Tråkigt för våra gäster from Sweden, men bra för gräsamattan och min broccoli.


Dottern med sina nya glasögon. Vi hämtade dom i lördags och i dag hade hon dom i skolan för första gången.

En blivande harpspelare. Lillebror fick prova på lite instrument på Kennedy Center.

Regn är rätt tråkigt. Men gul skolbuss är rätt kul.


1 kommentar:

Hanna sa...

Oh my God! Ellen!
Nog för att jag trodde att du skulle vara söt i brillor, men du är ju inte bara söt - du är ju skitsnygg!
Stor kram från moster Hanna