lördag 6 september 2008

Hanna rullar in

Det regnar jättemycket i distriktet och Hannas stormvindar befinner sig för närvarande nere i Virginia. De ska vara här om någon timme. Dessutom har myndigheterna utfärdat tornardovarningar i Hannas spår.

Vädret är verkligen spännande här och amerikanska medier har nu tagit en tillfällig paus i presidentkandidat-bevakningen och ägnar sig med full styrka åt väderrapportering. För bakom Hanna väntar Ike (en trea på hurrikanskalan just nu) och därefter Josephine. Dessutom tog ju Gustav en sväng förbi i början av förra veckan.

Jag kan inte riktigt dölja att jag gillar häftiga väder. Här i USA är "weather spotting" eller "storm spotting" stort. Det finns särskilda företag som arrangerar stormresor under säsong och jagar diverse hurrikaner och virvelvindar. Och på TV kan man se flera särskilda program som enbart handlar om häftiga väderfenomen.

En del av er har undrat hur det gick för lillebror i går, eftersom jag skrev att han var lite tveksam till att "shara" (se förra inlägget). Jorå, han var lika glad som vanligt när vi hämtade honom. Men han hade inte sharat ett ord, enligt läraren Mrs Bailey.

Lunchdags!

Inga kommentarer: