söndag 14 september 2008

Varmt, varmt, varmt

Trött Big Brother hemma från läger. Bilden från i fredags eftermiddag.

Staket-chock! Katastrofen på Dumbarton Street. Vårt järnstaket hade ramlat ner på morgonen och...

...Pedro fick börja göra skäl för sin kost och logi. Tur att ingen befann sig sig nära det fallande staketet.

Det har varit rejält varmt här i dag och ännu, strax efter 9 på kvällen, är det mer än 30 grader ute. Det är dock inte enbart den höga temperaturen som gör det så fruktansvärt jobbigt att vistas ute. Luftfuktigheten är extremt hög just nu och innebär att den verkliga upplevelsen av temperaturen ligger en bra bit över 40 grader. Att bara gå i vanlig promenadtakt i fem minuter känns som att jogga i hög fart i åtminstone en halvtimme.


Trots värmen gick vi bort till söndagsmarknaden vid Dupont Circle vid lunchtid. Sedan stannade vi i Rose Park en bra stund, eftersom det var "Parkens Dag" där, med hoppborgar, hunduppvisningar, servering av glass och popcorn och annat smått och gott. Och som vanligt stötte vi ihop med diverse bekanta i parken. Trevligt trots värmen.


Dagens mest dramatiska händelse var att en del av gjutjärns-staketet ramlade ut på gatan i morse. Det var ju en himla tur att inte någon människa var i vägen när det skedde, staket-biten väger uppskattningsvis runt 70 kilo...

Av detta lär vi oss: Se upp för fallande staket.

Sportrapport till slut: I morgon är det dags för ny GAIS-match, mot Järnkaminerna. Det är farsans gamla lag och jag har alltid haft ett komplicerat förhållande till den föreningen. Jag är ingen anhängare, om man säger så. Men samtidigt ringer ju farsans ord i öronen och jag har stor respekt för deras boxningssektion. Hur som helst: Jag hoppas innerligt på en Atlet-seger i morgon, men...

Redskins tog sig samman och vann i dag mot The Saints från New Orleans - efter mycket stort besvär. Och på andra sidan floden lyckades Nick Backstrooom skrinna in i målburen på träning och är tydligen skadad i vristen. NHL-säsongen börjar i början av oktober med ett par matcher i Stockholm (!). Första matchen för Caps, vårt eget stolta distriktslag, är den 10 oktober.


Inga kommentarer: