onsdag 24 september 2008

Världens suraste tekniker, part two

Låt mig fortsätta på gårdagens tema, vårt besök av en tekniker från kabel-TV-bolaget Comcast. Jag skrev att han förhoppningsvis är bättre på teknik än på sociala kontakter. Jag kan nu avslöja svaret:

Nej.

När han kom hade vi omkring 100 fungerande TV-kanaler samt ett tiotal som fungerade halvbra (det var dessa halvbra, ständigt pixlande, som vi vi ville ha fixade.

När han gick, tre timmar senare, fungerade ingenting. Inte en enda kanal. Vi upptäckte det någon halvtimme efter att han försvunnit och ringde förstås direkt till Comcast och krävde att dom skulle skicka ut en tekniker omedelbart så att vi åtminstone kunde se nyhetskanalerna (min hustru är på grund av sitt jobb helt beroende av att kunna följa nyhetsflödet).

"Vi skickar en tekniker inom en timme".

En timme senare hade inget hänt. Vi ringde igen.

"Oj då, ursäkta. Vi skickar en tekniker som ska vara där inom en timme".

En timme senare, ingenting har hänt. Vi ringer.

"En tekniker ska vara där inom en halvtimme".

En halvtimme senare. Ingen tekniker. Nytt samtal.

"Vi ska försöka skicka en tekniker på fredag".

"På fredag? Ni har ju sagt inom en timme eller inom en halvtimme hela kvällen och nu kan ni plötsligt inte skicka någon på tre dagar. Trots att det är ni som lyckats ställa till med våra problem. För vi tala med din chef?"

"Jag kan ta ert telefonnummer så kommer chefen att ringa er inom 48 timmar"

Ja, ni fattar... Vi skällde, klagade, ringde, skrev e-post och var allmänt förbannade.

Så i dag ringde faktiskt chefen och han var den första av alla vi pratat med som verkade uppriktigt bekymrad över bolagets totala brist på servicekänsla. Några timmar senare kom deras stjärntekniker hit och ytterligare ett par timmar senare funkade allt igen.

Skoj.

Annars har dagen varit knökad med Ikea-besök, jobb på skolans bokmarknad, ekonomiska kriser, politiskt rävspel och en massa annat smått och gott.

I morgon har de förvarnat om sämre väder. Det ska visst bara bli knappt 70 grader och regn. Brrr. Överväger att försöka hitta ett par långbyxor. Det bör finnas några längst inne i garderoben någonstans.

Slutligen. GAIS har i praktiken säkrat ett nytt allsvenskt kontrakt efter att ha spelat 0-0 mot Gefle. Atleterna ligger nu på sjunde plats, före såväl svärfars Halmstads BK som Malmö FF, som snodde Grönsvarts tränarduo Roland Nilsson/Hasse Green förra året. De ångrar sig nog nu...

Det är underbart att vara GAIS:are!

Inga kommentarer: