tisdag 23 september 2008

Världens suraste tekniker

Big Brother kom glädjestrålande hem med hustrun i går kväll, efter en fotbollsmatch långt ute i de Marylandska obygderna sydöst om stan. Vinst med 7-0 på bortaplan och sonens stolthet var inte att ta fel på. Ett målpass och två feta målchanser hann han med under den tid han var inbytt. Inte dåligt med tanke på att han är bland de yngsta i laget. I dag tränar han som vanligt. Han kommer att bli hur bra som helst på fotboll inom kort. Klubbarna kommer att slåss om hans underskrift.

Också Syster Ysters fritidsschema börjar bli fullspäckat. Girls On the Run (löpträning) på tisdagar, kör på onsdagar, Cartoon Drawing på torsdagar och sannolikt Cheer Leading på måndagar. Dessutom har hon blivit helt fixerad på matematik och ägnar en stor del av sin lediga tid till att frivilligt göra en massa mattetal i något som här kallas Accelerated Maths. De är ett helt gäng ambitiösa tjejer och en kille (ja, det är bara Henry) som sitter och håller på sin matte så fort de får fem minuter över. Mrs Kraemer kallade dottern för "Accelerated Maths Super Star" i sitt veckobrev i fredags.

Lillebror ångar på som vanligt. Just nu är det leksaksbilar och basket som gäller. Intressant att notera att han pratar med sig själv på engelska när han leker ensam i sitt rum. Man hör en ivrig röst som skriker och kommenterar och berättar på värsta amerikanska engelskan i takt med att bilarna krockar och kör rally.

I övrigt är det fridens och fröjdens här i distriktet. Alla barn är friska och krya och själv har jag precis sprungit 17 kilometer med min löparkompis. Hustrun tog Freestylen i morse och stack iväg för att intervjua villaägare om den ekonomiska krisen. Allt handlar om krisen här.

Just nu har jag en Comcast-kille här i huset. Comcast är kabel-TV-leverantören och vi har länge haft problem med att titta på vissa kanaler. Det pixlar och har sig. Så till slut, efter 25 samtal till olika telefonörer på Comcast krävde jag häromdagen att de måste skicka hit en tekniker som gör något åt problemet en gång för alla. Så nu är han här och det är nog en av de suraste personer jag stött på i hela mitt liv. Efter att förgäves försökt konversera i några minuter, gav jag upp och meddelade kort att "I'm upstairs if you need me" och flydde upp till mitt "kontor".

Hoppas att han är en bättre på teknik än på sociala kontakter...

Slutligen några bloggfakta:
  • Om några dagar kommer jag att passera 300 skrivna inlägg här på Andra Sidan. Det innebär att jag nästan lyckats hålla min personliga ambition att skriva åtminstone fem nya inlägg varje vecka, sommaren undantagen. Snart ska jag ge ut bloggen i bokform... Just kidding. Men vem vet?
  • För ungefär ett dygn sedan räknade jag in den 2 000:e unika besökaren på bloggen sedan jag började föra statistik strax före sommaren i år. Just nu står räknaren på 2 020. Skoj!

Inga kommentarer: