torsdag 11 september 2008

Sju år sedan

Det är i dag sju år sedan terrorattackerna mot World Trade Center i New York och mot Pentagon, några kilometer härifrån på andra sidan floden. Skolan hade en tyst stund i morse och likadant var det på många arbetsplatser. Den amerikanska flaggan har synts mer än vanligt, i skyltfönster, på bilar och på fasader. Och borta vid Pentagon invigdes i förmiddags ett minnesmonument över de 125 personer som dog i samband med att plan 77 från American Airlines flög in i byggnaden.

I övrigt har Storebror åkt iväg på ett tvådagars läger uppe i Pennsylvanias bersgtrakter och de andra två kidsen har precis gått och lagt sig. Vi har tittat på den första riktiga TV-intervjun med vicepresidens-kandidaten Sarah Palin. Den var hur tråkig och dålig som helst. Var hade dom hittat den reportern?

1 kommentar:

Anonym sa...

En hälsning från B. Esserwisser: förutom de 125 som dog i Pentagon så dog de 59 personer som fanns ombord på planet. Totalt omkom alltså 184 (förutom kaparna förstås).
Såg förresten att gamle försvarsministern Rumsfeld dök upp på invigningen av minneslunden. Han hade armen i bandage, men såg annars lika energisk ut som vanligt. Det var länge sen han syntes till. Vad gör han nuförtiden?