onsdag 21 januari 2009

Back to basics

After four days of celebration, it's time to get into seroius every day life again. Upp som vanligt i morse, väcka barnen, fixa frukost och lunchbox, se till att de små liven är klädda för den iskyla som envist hänger kvar around the nations capitol. Sedan upp och iväg.

Osedvanligt många bilar på gatorna när jag körde Storebror till hans skola runt 7.30. Folk var väl på väg hemåt efter gårdagens historiska dag (har ni möjligen hört detta om "historisk dag" till leda vid det här laget?). Städning och plockning. Våra Buffalo-gäster håller just nu på att packa för att ta flyget hem igen i eftermiddag. Men först ska de iväg till Capitol Hill och träffa en riktig kongressledamot. Coolt. Och Barbara handskakade (härligt uttryck som kungen hittade på när han berättade om sultanen av Burein) självaste Bill Clinton i måndags kväll. Coolt det med.

Lite dagen efter-stämning, alltså. Men intrycket av gårdagen snarare växer i styrka. Förlåt tjatet, men det var historia som skrevs. Och att vara där och uppleva det på plats är rätt svårt att slå.

I eftermiddag ska Big Brother iväg till odontologen och föräras med tandställning - nödvändig på grund av trängsel i överkäken. Fast lika trångt som i går är det nog inte. Enligt tidningarna var det omkring 1,8 miljoner personer på plats längs The Mall. Och flera tusen som hade biljetter till området intill kongressbyggnaden kom aldrig fram på grund av trängseln.

Inga kommentarer: