onsdag 28 januari 2009

Fortsatt snökaos och utspel av presidenten

Det blev ungefär som jag trodde. Big Brothers skola är helt stängd i dag och Syster Ysters och Lillebrors skola startade två timmar senare. Allt på grund av lite snö och is på Distriktets gator.

Nu har t o m presidenten of the United States börjat reagera. Obama inledde sin presskonferens i dag om den ekonomiska krisen, med att ta upp det häpnadsväckande faktum att skolorna här stänger eller öppnar senare så fort det kommer några centimeter snö.

En förvånad president berättade att hans flickors skola här i DC var stängd på grund av snö:

"When it comes to the weather, folks in Washington don't seem to be able to handle things. My children's school was canceled today because of what? Some ice. We're going to have to try some flinty, Chicago toughness to this town", sa presidenten bland annat.

Jag är rätt säker på att vår lokala skolchef, Michelle Rhee, redan är på väg att ändra på stans märkliga rutiner i samband med lite snöfall...

Två ishackare utanför vår grind. Jag satte dom i arbete direkt på morgonen.

När ishackningen var klar satte sig Big Brother och gjorde läxorna på datorn. Sa han. Men nog ser den läxan ut som någon form av spel?


2 kommentarer:

Veronica sa...

Kul att se hur ni klarar utav alla motgångar där på andrasidan. Det går knappt undgå hur barnens språkutveckling har påverkats. Mycket roligt, kram till er alla.

Peter sa...

Uppriktigt sagt så är det inte så värst många motgångar. Efter ett och ett halvt år här så kan jag nog säga att allt gått över alla förväntningar. USA är ett väldigt lätt land att flytta till. Folk är överlag öppna, nyfikna, är vana vid invandrare och har stort tålamod.
När det gäller barnens språkutveckling... Vi har alltmer insett att vi nog bör se till att de inte glömmer svenskan. De blandar vilt. Särskilt Lillebror.