lördag 10 januari 2009

Spontant pannkakskalas

Det kändes lite ensamt och tomt när Hanna och hennes tjejer lämnade oss. Så vi fyllde raskt kåken med nytt folk. På fredagen kom nämligen vår kompis Barbara från Buffalo och hälsade på tillsammans med kidsen Charlie och Mary. Familjen bodde här i DC förra året och blev några av våra närmaste vänner. I somras flyttade de tillbaka till de norra delarna av staten New York, ett stenkast från Niagara-fallen.

Det blev ett kärt återbesök och en liten spontan fest under tidig fredagskväll eftersom ett helt gäng hängde på hem till vårt hus, där vi bjöd på den något märkliga blandningen kaffe, vin och swedish pancakes. Sammanlagt var vi nästan 20 barn och vuxna som mumsade pannkakor och pratade om valet och den kommande Inauguration Day. Mycket trevligt.

Senare på kvällen lagade jag currykyckling med rödlök och paprika, serverad med sallad och couscous och därefter blev det faktiskt lite tid över för slötittande på Caps-matchen mot Columbus. Tråkig historia som slutade med förlust 0-3.

I övrigt kan noteras att min krönika om jämställdheten i USA nu ligger ute på nätet på sajten E24: Se länk här (startsidan, länk till krönikan sannolikt uppe till vänster) eller här. Krönikan skrevs redan i november och är publicerad i senaste upplagan av affärstidningen Passion for Business (finns i en kiosk nära dig).

Vädret? Ganska grått och trist. Vi planerar att gå på det nyöppnade American History Museum i dag. Tar nog cyklarna ner till the Mall.

Gamla kompisar på besök i DC. Mary och Charlie from Buffalo.

3 kommentarer:

Anders sa...

Grattis till artikeln i Passion-for-business! Sitter som en smäck i relevant forum. Dina bloggar sprider verkligen kunskap om det amerikanska samhället - på gott och ont. Kulturpris, någon?

Peter sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Peter sa...

Tackar oedmjukast. Ursaakta bristen paa a,a och o. Skriver paa vaar amerikanska datamaskin eftersom barnen anvaender min. Och ett kulturpris. Sure! Men foerst en stor saeck med pengar tack!