måndag 19 januari 2009

Helt hysteriskt och trevlig fest

Stan är fylld till bristningsränsen av firande besökare och luften vibrerar av politik och känslan av att denna långhelg är historisk. Det är rätt häftigt att få vara med om detta.

I lördags hade vi knytkalas med installationstema hemma hos oss. Bland annat åt vi desserten på särskilda Vita Huset-tallrikar som en av gästerna hade med sig.

I söndags vandrade vi, tillsammans med drygt en halv miljon andra, ner mot Lincoln Memorial för att kolla in folklivet och möjligen få en skymt av artisterna på den stora kickoffen. Och en skymt var väl precis vad vi fick. Men det var kallt, så jag tog med de flesta kidsen tillbaka hem igen, fixade lite varm choklad och kollade in resten av festligheterna på TV.

Nu är det måndag och jag har just kommit hem från en brunch hemma hos några kompisar. Det var kul att gå genom stan tillbaka. Massor av folk överallt och på Dupont Circle en bit härifrån var det en happening som gick ut på att George W Bush bör ställas inför rätta. Arrangörer var Proggressive Democrats of America. Bland annat kunde man kasta skor på en jättestor upplåsbar Bush... Rätt roligt.

Alla laddar upp inför i morgon, den stora installationsdagen. Uppemot två miljoner personer väntas komma till The Mall. Klockan 12 lokal tid ska Barack Obama svära eden. Enligt min mamma kommer svensk TV att direktsända. Själv planerar jag att ta med barnen för att bevittna det hela på plats. Läs mer om inaugurationen på min andra blogg, Amerikareportage.


Knytis hemma hos oss i lördags.

Det finns en och annan som tycker att Bush är värd att tacka...

Bloggaren med Lillebror på väg ner till kickoffen i lördags.

Vårt gäng nere vid The Mall i lördags. Kallt. Massor av folk. Bra stämning.

2 kommentarer:

Taina sa...

Jag är så avundsjuk på dig och din familj. Skulle gärna vilja vara med och bevittna när Obama "takes his oath". Vilket ögonblick!
Det där med en uppblåsbar Bush och skor var faktiskt riktigt kul, haha. Have a nice inaguration day!

Peter sa...

Tack! Det blev verkligen en häftig dag på många sätt. Jag frågade vår amerikanska kompis som hälsar på här hos oss just nu hur hon skulle ranka upplevelsen i går. "The most important event I ever been to" blev det direkta svaret. Så det är nog många som upplever det här som historiskt - även om detta uttryck använts till leda vid det här laget...