lördag 17 januari 2009

The Post snodde min idé

Kan åter konstatera att jag ligger långt före main stream media. I dag hade Washington Post snott mitt toalettreportage (se tidigare inlägg). Under rubriken "Mall Area Is Flush With Portabel Facilities", skriver tidningen om att det nu står 7 000 bajamajor "från Capitol Hill till Lincoln Memorial". Amerikanskt rekord.

"There's never been anything like this in this country. We feel like we're part of history", säger en av de bajamaja-ansvariga till The Post.

Jojo.

Stan börjar nu fyllas av folk. Parkeringsplatserna här i Georgetown blir alltmer upptagna och själva ställde vi bilen här utanför på gatan redan i går förmiddag och kommer att undvika att flytta på den de närmaste dagarna.

Våra gäster Barbara, John och deras barn Mary och Charlie anlände i går kväll och ska stanna till onsdag morgon. Mary har fått pressackreditering till både Obamas kickoff-party på söndag eftermiddag och till själva installationen på tisdag. Eftersom hon skriver för sin skoltidning däruppe i Buffalo, skickade hon in en ansökan - och fick till sin egen stora förvåning ansökan godkänd. Så nu ska hon bevaka hela kalaset som skoltidningens utsända - tillsammans med N Y Times, CNN, Sveriges Radio och de andra storfräsarna... Coolt.

På kuppen har Mary blivit lokal kändis. Se länkarna här (nummer 1, 3 och 4).

Slutligen. Fortfarande jättekallt i Distriktet. I går morse var det tolv minusgrader. Personligt rekord i DC för min del.

3 kommentarer:

Anna Karin sa...

Så kul och häftigt att Mary ska rapportera från installationen! Hälsa henne att hon förmodligen får sällskap med Ekpostens reporter, som också kommer att vara på plats.

Birgitta sa...

Ja, Ekposten är en bra tidnig i sådan här sammanhang! Jag fick en gång plats på första raden (som reserverats för pressen)i Åsö gymnasiums fullsatta aula sedan jag hänvisat till min position som halmstadtidningen Ekpostens stockholmsredaktör. Jag vill minnas att jag till och med skrev ett livfullt reportage som jag aldrig såg i tryck. Sören Krull hade tydligen inte lust att göra tidningar längre. Vet någon om han fortfarande lever?

Peter sa...

Ekposten är lite för intilligent ocj intillektuall för mej. Tykker bätre om N Y Times. Så jag har inga kommentarer.