tisdag 6 januari 2009

Första tanden tappad

Extra, extra!

Rykande färsk nyhet: Julia har tappat sin första tand.

Enligt vissa källor hade tanden varit lös ända sedan höstlovet i början av november. De flesta bedömare trodde nog att den skulle tappas före nyår. Men den hängde envist kvar, lösare och lösare.

Så denna kväll serverades tacos. Julia hade fixat en jättebaddaretaco full med köttfärs och sås och gurka och ost och en massa annat smaskigt. Så plötsligt såg hon en smula märklig ut och hennes intensiva tuggande avstannade.

Räddningspersonalen förstod att något akut hänt och ryckte ut omedelbart med enservett i högsta hugg. Tuggan spottades ut och undersöktes noggrannt.

Och där, minsann, mellan en gurka och en bit sallad, syntes något glimma. En tand! Och i Julias mun fanns nu istället en ovanligt vacker och tom glugg.

Julia mår efter omständigheterna mycket bra och känner sig extra nöjd med att tanden bestämde sig för att lossna i USA.

- Jag är väldigt lyckligt och räknar med att tappa nästa tand i Brasilien eller i Halmstad. Eller i Årsta, sa hon i en kort kommentar på tisdagskvällen.

Julia. Nu med glugg.

4 kommentarer:

Werner sa...

Grattis Julia! Det finns få saker som gör en så glad (i din ålder) som att tappa första tanden. Kolla hela tiden att gluggen finns där!!

Vinicius Lobosco sa...

Gud, vilken söt glugg! Vilket glatt ansikte! Och vad vackert skrivet!

En puss från Pappa "outre-atlantique"

Taina sa...

Otroooligt roligt foto och ett stort GRATTIS Julia! Jag hoppas också att lilla Liisas (5 år)första tand ska lossna här i USA. Hon har gjort ett tappert försök genom att ramla och slagit i en tand rejält, så det blev ett besök hos tandläkaren. Tanden hänger kvar än men enligt tandläkaren ska den nog lossna tidigare än beräknat. Vad det nu innebär. Julia, försök busvissla med gluggen!

Unknown sa...

Grattis Julia!
Eja, bleve man lika lycklig när tänderna lossnar ...