fredag 23 januari 2009

Bli din egen Obamaikon

Hustrun tipsade om en kul webbsida där man kan göra sin egen coola Obama.bild - den där som syns överallt åtminstone här i Distriktet. Gå in på på den här webbsidan och testa själv. Rätt kul.

DC har äntligen fått lite värme. Drygt tio grader i dag och det var nästan så att jag övervägde en löparrunda. Men min envisa förkylning hänger kvar, så jag avvaktar nog några dagar till. Blev dock lite inspirerad av min bloggpolare Taina som kutat åtta maratonlopp och dessutom har min gamla löparkompis Val kommit tillbaka efter en hel månad i Europa, så kanske det ändå blir en anmälan till National Marathon i mars.

I övrigt inte mycket att rapportera. Fredagskvällen blev lugn och skön och ägnades åt middag (kyckling i jordnötssås serverad med nudlar samt öl eller ett kylt chardonnay, jag valde det senare) samt spel med det nya Monopolet som Storebror fick i julklapp. Jag vill bestämt hävda att jag vann. Vi tvingades avbryta när Syster Yster lyckades knappa in totalt fel belopp på den där räknemanicken man numera har - nya Monopol har inga pengar, här har man sina stålar på kreditkort... Genom felinknappningen försvann dock två av kortens riktiga belopp och ingen kom ihåg hur många miljoner det egentligen skulle vara på korten... Kinkigt.

Men jag ägde fyra hus på tre gator och låg riktigt bra till ekonomiskt med drygt tre miljoner kr på banken. Så jag var helt klart i ledningen och enligt Monopolreglerna gör detta mig till vinnare. Helt klart.

3 kommentarer:

Werner sa...

Var försiktig i Monopoltvister. En gång i min ungdom upplevde jag att en äldre släkting fuskade sig till en avgörande möjlighet att köpa Norrmalmstorg, vilket gjorde att han senare vann.
Denna släkting stod sedan livet ut lågt i kurs hos mig. Jag inser att jag kunde ha tagit fel, men känslan sitter djupt ännu.
Inser du inte vilka skador du tillfogar dina barn om de - oavsett om du har rätt eller inte - kommer att genomlida sina liv med minnet "vår far var en bluffmakare". Det blir dyra besök hos terapeuterna.

Peter sa...

Okej. Självklart tar jag goda råd från en erfaren man. Look and learn som Lillebror brukar säga. Jag ska vara snällare nästa gång.

Taina sa...

Självklart ska du anmäla dig, Peter. Om du gör det nu så VIPS är förkylningen borta!Jag har frågat några läkare om det är farligt att träna med en förkylning i kroppen och en av förklaringarna har jag tagit fasta på: Ont i halsen, spring inte, för övrigt säger kroppen oftast ifrån om den inte orkar, men många gånger säger knoppen ifrån före...Det här tänker jag ofta på, är det verkligen kroppen som är trött eller är det knoppen som bara envisas. Jag tog en springrunda idag och hunden FICK följa med trots incidenten the other day. Ut och spring ;)