torsdag 8 januari 2009

Om Dicken och kusinerna som for hem

Ibland känns det att vi bor mitt i nyhetsflödet. I dag på eftermiddagen fastslog kongressen här i Washington DC att Baracken verkligen och formellt är USA:s nästa president. Beslutades klubbades gemensamt av kongressens båda kamrar, senaten och representanthuset och som ordförande satt vice presidenten Dick Cheney, som i den rollen också fungerar som officiell ordförande i senaten.

Några timmar senare följde Syster Yster och jag med en av hennes kompisar hem. Vi passerade Prospect Street här intill och kunde snabbt konstatera att hela gatan var avstängd och att runt 20 svarta Secret Service-bilar stod på plats.

"Aha", sa jag till tjejerna. "Obama är och käkar middag på Café Milano".

Men det visade sig vara vice presidenten som var där och höll någon slags tillställning. Vad det handlade om har jag inte lyckats ta reda på, men Cheney hade en intensiv dag med både en stor intervju med AP, senatsbeslutet och sedan festligheterna här i Georgetown. Enligt AP-intervjun ska han nu ta det lugnt och umgås med frun, barnen och barnbarnen.

Men dagens stora händelse...

Kusinerna kvällen innan Julia och Carmen åkte back to Sweden.

...var förstås det tråkiga och ytterst trista faktum att det var dags för Hanna, Julia och Carmen att ta flygmaskinen tillbaka till Stockholm, Sweden, efter tio dagar här i den amerikanska huvudstaden. Det var verkligen kul att ni kom hit - ni är redan saknade! Och vilken ära att få vara med när Julia tappade sin första tand.

Hoppas resan går bra och att ni får sova åtminstone några timmar på vägen hem. Välkomna tillbaka!

1 kommentar:

Hanna sa...

Och i gengäld skickar vi ett MEGA-JÄTTE-SUPER-TACK för tio fantastiska dagar hos er!! Vilken guidning, vilken mat, vilket omhändertagande! Vi är verkligen jättenöjda alla tre!
Resan gick bara fint (flickorna var kanon) men det bidde ingen sömn för min del, så den här dagen har känts som en enda lång hang-over... Nå, vi landade i alla fall i ett ovanligt vackert vinter-Stockholm med snö och sol! Och även om vi också redan saknar er så känns det jätteroligt att vi nu vet hur ni bor och har det i er vardag.
Många kramar till er alla från moster/syster/svägerska Hanna, gluggen Julia och illbattingen Carmen