söndag 14 februari 2010

Alla dessa dagar

En vacker dag i Distriktet och en riktig söndag, med lugnt tempo och vinter-sport på TV. Och en massa romantik i luften. Det är ju Valentines Day... Jag fick en hjärtformad ask choklad av hustrun i morse.

Och även om det är måndag i morgon, så är det helgdag här i USA. En annan dag. Närmare bestämt President's Day, som firas till minnet av George Washingstons födelsedag. Den är egentligen den 22 februari. Men dagen firas alltid den tredje måndagen i februari. Så i år är det alltså redan den 15:e.

Av någon anledning verkar President's Day handla om möbel- och madrassförsäljning, åtminstone av TV-reklamen att döma. Fråga mig inte varför.

På tisdag är det meningen att livet här i DC ska återgå till det normala, efter mer än en vecka med snökaos och nästintill undantagtillstånd.

Noterar dock att det förutspås mera snö i morgon och att snöfallet även kan fortsätta in på tisdagen. Så vem vet, det kanske blir några snödagar till?

Här börjar man allvarigt diskutera att förkorta vårlovet ("springbreak") med två, tre dagar. Eller förlänga terminen och skjuta upp sommarlovet. Hittills har de kommunala skolorna varit stängda i fem och en halv dag på grund av vädret.

Förkortat lov eller förlängt skolår lär inte bli populärt varken hos elever, föräldrar eller lärare. Problemet är bara att det finns regler om ett minimiantal skoldagar per läsår. Detta minimiantal klarar man inte av nu, om man inte plockar några dagar någonstans.

Och här i USA är regler inget man tar lätt på. Regler är till att för att följas. Flexibilitet tillhör inte detta lands starkaste grenar. Det har jag lärt mig under dessa år...

2 kommentarer:

Ulf. sa...

Ingen ask Leonidas i år? Eller missade jag henne? :O

Peter sa...

Nej, det här var en billigare variant. Men det är ju tanken som räknas!