tisdag 16 februari 2010

Konsten att ta bort snö med propanbrännare

Jaha. Man upphör aldrig att förvånas över lokalbefolkningens känsla för snö.

Nyligen på en fest berättade någon om hur han hade sett en person spruta vatten på en snö- och istäckt garagenedfart - för att få isen och snön att smälta.

Och i dag förtäljde lokalnyheterna om hur någon, oklart om det var husägaren eller någon som anlitats, gått upp på taket med en propanbrännare (läs eldkastare) för att ta bort snön. Det hela skedde i Rockville, någon mil norr om där jag nu sitter.

Det kunde naturligtvis bara sluta på ett sätt. Huset brann upp. Ingen skadad, som tur var.

I övrigt kan meddelas att jag tog den första bilturen på tio dagar i morse - och markerade min mödosamt framskottade p-plats med vår soptunna. Det gick bra, ingen hade tagit platsen när jag kom tillbaka efter en knapp halvtimme. Nu har jag börjat fundera på tidsaspekten; Hur länge kan man egentligen göra anspråk på en allmän parkeringsplats bara för att man skyfflat bort snön från den?

Mera nyheter från Distriktet: Barnen var alla på sina skolor i dag och de verkar alla vara rätt glada och nöjda över att träffa kompisarna igen. Back to normal, alltså, vilket innebar att jag faktiskt hann jobba en hel del med mina skrivprojekt under dagen.

Take care.

2 kommentarer:

Werner sa...

Kul att du kom loss efter att ha varit insnöad så länge.

Bra att du påtalar bristen av lagstiftning gällande hur länge man får reservera sin egenhändigt friskottade parkeringsplats. Allvarligt nog saknar vi en sådan lag även här i Sverige. Regler måste vi ha. Annars blir det kaos. Det blir nog en valfråga i höst.

Peter sa...

Man får ju hoppas att det kommer upp på den politiska agendan - det är en uppenbar lucka i lagen. Tyvärr hålls ju valet i september och då är vinterns alla vedermödor ett minne blott.