tisdag 23 februari 2010

Skattar bäst som skrattar...

Jättekul. Här i Distriktet har man nu i kväll, amerikansk tid, proklamerat snövarning. Det ska tydligen börja falla i morgon kväll och sedan fortsätta i nästan ett dygn.

Jag som precis varit en smula sarkastisk mot det svenska ovädret. Skattar bäst som skrattar sist, som det brukar heta. Det är bara att hoppas att snön inte ställer till med några problem för de inflygande svärföräldrarna. De landar på torsdag eftermiddag.

Förhoppningsvis.

Här har det annars varit ytterligare en varm dag, över tolv grader på eftermiddagen. Och i morse kände jag att jag inte längre hade så mycket att skylla på, så jag drog på mig löparskorna och sprang en åttakilometersrunda. Första löpningen på säkert tre veckor. Det känns.

Kvällen har ägnats åt den numera traditionella Family Science Night. En kväll om året öppnar Air and Space Museum sin dörrar efter stängning för elever i årskurs 3-5 på stans elementary schools. Det är tredje året i rad vi var med och det är lika kul varje gång. Upplägget är likadant: Först någon halvtimmes fritt strövande i delar av det jättelika muséet. Sedan en inspirerande föreläsning om rymden av den ytterst engagerande astrofysikerna Jeff Goldstein - eller Dr. Jeff for short. Kolla gärna in hans universum-blogg. Slutligen en cool film i en sådan där Imax-teater. Halva publiken kände sig sjösjuk - eller flygsjuk kanske snarare - efteråt.

Men kul var det.

5 kommentarer:

Taina sa...

Tolv grader! Wow, snart får ni räkna med vårfloder då. Själva har vi en snow day idag. Tänker inte sitta och klura ut varför. Det är bara så. Synd att Obama inte bor här och ifrågasätter beslutet. Andra skolor, bara några kilometer härifrån, har förseningar.

Air and Space museet besökte vi när vi var i DC. SÅ läckert!

Grattis till din löprunda. Det tycks ju vara regelbundet nu, typ en gång i månaden eller så?

Peter sa...

Jajamen. Regelbundenhet är my second name. Aha, snökaos hemma hos er...

Werner sa...

Strålande vinterdag i Svedala. Klarblå himmel, vindstilla, -5 och vita nejder. Det behövs inte +20 för att sola.
Tog en 2 timmars promenad med voffsingen.

Grekland nu sa...

Det där muséet låter som nåt för maken astronomen att besöka om han har vägarna förbi nån gång. Ska genast tipsa honom. Kul att man satsar på skolungdom.

Peter sa...

W: Hälsa Ture! Här laddar vi upp inför nytt snökaos lagot till svärföräldrarnas ankomst...

Ingabritt: Det är världens mest besökta museum enligt vissa uppgifter. Mycket av innehållet handlar om USA:s flyg- och rymdfärdshistoria, så rymden i övrigt får en något underordnad roll. Bara så maken inte blir besviken.