söndag 21 februari 2010

Super-söndag i Distriktet

Jag är hemskt ledsen över att behöva meddela detta till alla utkylda svenskar (såg just att det var 20 minugrader i Stockholm), men i dag var det premiär för OS-grenen "solning utan t-shirt" på bakgården här i DC. Runt lunchtid var det lite drygt 20 grader i solen och jag satte mig tillrätta solgasset, tog av mig tröjan och njöt någon halvtimme av värme och sol. Underbart skönt, faktiskt.

Förra året åkte vi en sväng till Florida i december och lapade lite värme och sol. I år har det inte blivit någon solresa av olika skäl. Och precis som i Sverige har vi i Distriktet upplevt den kallaste och mest snörika vinter på väldigt många år.

Så de här senaste soldagarna har varit uppskattade.

Annars har denna söndag mest ägnats åt städning och tvättning. Hela huset är skinande rent och tvättkorgen är nästan tom. Till middag blev det en konstig fiskfilé som jag redan glömt namnet på. Denna tillagades på hög värme (450 grader F) i en fanstastisk vin- och citronsås. Till såsen var jag tvungen att öppna en flaska vitt, så det blev ett glas till maten också.

Det är ju söndag.

Till detta serverades ungnstekt klyftpotatis.

Otroligt gott.

Just nu pågår Kanada-USA. 3-2 till red, white and blue just nu. Mycket intensiv match. Jag hoppas givetvis att USA.pojkarna tvålar till den självgoda kanadickerna, men det kan bli tufft.

Om tre timmar börjar Sverige-Finland. Min gode vän Andreas, som bor några kvarter norrut, har meddelat att han ska se matchen och dricka en flaska madeira därtill. Men jag vet inte...

Det är ju en dag i morgon också. Hade det varit GAIS, så...

1 kommentar:

Ulf. sa...

Madeiran är ju speciell, den dricker jag inte ikväll! Det där har du hittat på! Men matchen ska jag se, oavsett om M vill titta eller ej. Det är jag som betalar för TV:n (som om sådana ursäkter någonsin funkar när man är gift, haha)