lördag 20 februari 2010

Miljön i soporna och gatans hjälte

Jag ägnade en del av fredagskvällen åt att organisera och plocka ihop två veckors återvinning - glas, papper, plåt, plast och så vidare. Sedan gick jag ut och placerade allting noogrannt vid gatukanten.

Jag är alltid noga med det där, ser till allt är packat och placerat på ett aptitligt sätt för grabbarna i återvinningsbilen. Men vill ju dra sitt strå till miljöstacken. Och därför var det verkligen kul när grannen Laird sa i morse:

"Did you se that the garbagetruck took everything this morning, both the recycling and the garbage?"

Således hade alla mina mödosamma returambitioner bokstavligt talat hamnat i soporna. Så mycket för det engagemanget.

Det var dock rätt kul att vara ute en stund på vår gata i går kväll. En bil med registreringsskylt från Kalifornien hade lyckats parkera så att bussen inte kom förbi. Så busschauffören parkerade sin högra näve på tutan, alltmededan ett allt större antal bilar bakom stämde in denna hyllningskör till bilföraren från väster.

Jag kunde naturligtvis inte låta bli att gå och kolla in cirkusen närmare. Som vanligt samlades snabbt ett gäng personer - och som vanligt bara män - som kom med än det ena, än det andra förslaget till lösning. Det ena dummare än det andra. Till slut kom en bärgningsbil och tog bort kaliforniabilen och fältet var fritt igen...

...fram till i förmiddags, då en Florida-registrerad bil parkerat så att bussen inte kunde komma förbi. Bussföraren parkerade sin vänstra hand på tutan, men bilägaren syntes inte till. Ett stor gäng personer - bara män - samlades och diskuterade de mest märkliga lösningar. Till slut tröttnade jag på det hela, gick fram och fällde in backspegeln på flordidabilden samt gjorde detsamma på bilen på andra sidan gatan. Sedan sa jag till busschauffören att försiktigt köra, vilket han gjorde med maximal framgång och sedan var fältet fritt igen. En taxichaufför stannade till och riktade ett särskilt tack till bloggaren.

"We couldn't have done this without you, man".

Det känns bra att vara gatans hjälte.

I övrigt: Syster Yster har varit på bowlingkalas och slagit nytt pers: 108 poäng. Imponerande. Nu är hon på en av sina ändlösa sleepovers. Lillebror har haft en kompis här hela aftermiddagen. Och Big Brother har hållit koll på OS.

3 kommentarer:

Werner sa...

Härligt.Det behövs en riktig svensk för att lösa sådana problem. Peter - vår hjälte!

Taina sa...

Nä men vad tråkigt att de slänger allt i samma binge. Har ni bilar för återvinning annars? Det har vi. De kommer först och sedan den vanliga sopbilen. Däremot har jag sett att de slänger papp OCH tidningar i samma. Jag har dessutom lagt ut batterier och de har tagit hand om dem.

Kul att vara hjälte för en dag!

Peter sa...

Välkommen hem! Jo, normalt är det sophämtning två ggr/vecka och återvinning en gång. Men inget är normalt här i Distriktet efter det här snökaoset...