torsdag 11 februari 2010

Mat-chock på Trader's

Döm om vår förvåning.

Kylskåpet började gapa tomt efter några dagars snöbelägring. Så vi gick till Trader Joe's strax före lunch. Trader's är en av Distriktets absolut mest välbesökta livsmedelsaffärer. Och är det inte smockat med folk, så beror det enbart på att alla varor är slut. Så min sluga baktanke var att endast kolla in på hysterin för att sedan snabbt gå vidare till den väl dolda Safeway-butiken som ligger i källaren i Watergate och som bara vi initierade känner till.

Men vad fick vi se? Det var nästan tomt i affären. Och då menar jag inte tomt på varor utan på kunder. För varor fanns det hur gott om som helst. Det var en helt overklig känsla att i lugn och ro gå runt i gångarna och plocka till sig käk och annat gott av allehanda slag.

Under promenaden hem i det vackra vintervädret roade vi oss med att kolla in alla snöovana bilförare som försökte ta sig fram på oplogade gator. Vi såg de mest märkliga tekniker för att komma fram genom snön. Ingen av dom var särskilt framgångsrik.

Vi sammanstrålade med Syster Yster i pulkabacken under eftermiddagen (där stora delar av vår bekantskapskrets i närområdet också infann sig) och tog sedan med oss henne hem - hon har inte varit hemma sedan i måndags.

Dagen avrundades med en härlig tacos-middag. Nu är det caps-match på TV och jag funderar svagt på att ta mig ett bad. Det gäller att passa på medan värmepannan fungerar.

4 kommentarer:

Taina sa...

Hahaha, har hon varit i pulkabacken sedan i måndags? Jag har sett på både dina och Annikas bilder och GUUUUD så mycket snö ni har! Ljuvligt!

Nu hoppas jag varmvattnet till ditt bad räckte ;)

Ha det!

Peter sa...

Nä, jag behövde diska och vattnet räcker inte till för både ett bad och en omgång med diskmaskinen. Men jag överlevde ändå...

Werner sa...

men överlevde familjen som du lever ihop med?

Peter sa...

Senast jag kollade var dom vid liv, allihop.