lördag 6 februari 2010

Heavy snow in the District

Bilddokument från ett DC i snökaos. Foton och film tagna på förmiddagen i dag, amerikansk tid.

Mycket snö har fallit sedan i fredags eftermiddag...


Vår trappa har förvandlats till en backe.

Grannens träd har knäckts av den tunga blötsnön.

Vår gata från ena hållet...

...och från andra hållet.

Cowboy-shopen en bit bort.

Bilfritt på Wisconsin Avenue...

...liksom på M Street.

En amerikan har naturligtvis en snöskoter i garaget.

TV var ute och filmade.

En del hade otur...

Det står Endless Summer på hinken...
Åsså lite filmtajm:

6 kommentarer:

Hanna sa...

WOW! Det mest fascinerande med dina bilder är hur öde det ser ut. Men det är klart - utan snöröjning i det läget skulle jag nog inte ge mig ut med bilen precis.
Här pustar vi i 34 graders värme istället...
/Hanna

Werner sa...

Va lugnt och tyst det verkar vara. Här har vi paus i snöandet och vägarna är plogade men kommer det mer så har vi ingenstans att göra av med det. På småvägarna har snövallarna kapat åt sig så mycket att bilar inte längre kan mötas. I sydsverige brakar tak ihop under snömassorna.
Temperatur -3 och skidor, skridskor och pulkor finns snart inte att köpa. I morgon är det krogrännet - ett skridskoevenmang över flera sjöar och förbi ett antal krogar. Tur med vädret i år.
Så jysst vinter har det inte varit på många år.

Anders sa...

Holy Moses! Ni ska då alltid vara värst. Vad är vår futtiga halvmeter snö mot era knäckta grenar. M-street som gågata, ett drag från mayor Fenty?

Ulf. sa...

Är det mycket skidåkare nere vid M? Här uppe har det var tokmånga (för DC vill säga, eller ja: "för DC i sånt här väder!") Det har varit dagens underhållning, att se folk som inte begriper sig på konceptet. Jag har sett minst två personer idag som har sprungit på skidorna. Hur det nu hjälper dom framåt fortfarande är än ett mysterium :O

Werner sa...

Utpost Washington svarar inte!!! Drama i snöstorm. Kommer de att överleva? Väntar med spänning på livstecken från de insnöade.

Peter sa...

Många skidåkare på M i lördags. Och det är helt fascinerande att gå omkring i en stad som annars präglas så mycket av trängsel och oljud - och nu plötsligt är tyst (eller åtminstone rejält dämpad) och där gatorna är tomma på körande bilar.