torsdag 9 februari 2012

Storhetstiden över för Caps

Har märkt att jag inte alls är lika intresserad av NHL-hockey sedan Backstrooom blev skadad. Det är kul att se honom spela och han är en gudabenådad hockeylirare, det fattar t o m jag som egentligen inte är sådär våldsamt intresserad av denna märkliga sport där man åker fram på ett par skenor på fuset vatten och jagar en hård svart sak med en konstig pinne i händerna.

Enligt en intervju i Arbetarbladet, Gävle (Nicklas Bäckströms hometown), så verkar det som han är borta resten av säsongen. Möjligen är han tillbaka till slutspelet, förutsatt förstås att Caps fixar att ta sig vidare till slutspel vilket ser rätt osäkert ut för närvarande. Han har redan varit borta i fem veckor efter att ha fått en hjärnskakning på grund av en tackling mot huvudet.

Tråkigt för grabben, tråkigt för oss Caps-fans och tråkigt för laget - Backstrooom ledde klubbens poängliga överlägset när han skakades.

Det känns som om Capitals haft sina bästa år med det här laget. Många av de andra klubbarna är helt enkelt väldigt mycket bättre. Många gamla Caps-spelare har försvunnit, bytts bort eller inte fått nya kontrakt, och de nya som tillkommit har inte direkt gjort någon succé (med något undantag). Ovetjkin är långt ifrån lika bra som han var fram till för ett par år sedan. Semin är direkt dålig, Green är mest skadad och målvakterna har varit riktigt urusla emellanåt (även om Voukon har spelat bättre nu mot slutet).

Caps hade potential att vinna Stanley Cup under några år - om de inte så totalt fallit ihop i slutspelet första respektive andra omgång. I grundserien tillhörde de definitivt ett av de tre bästa lagen i hela NHL under säsongerna 08/09, 09/10 samt 10/11.

Jag får vara tacksam över att ha fått vara med under de här åren. Vi har sett massor av riktigt bra matcher både live på Verizon Center och via TV.

Jag tror att storhetstiden är över för huvudstadens hockeygäng. Och det är symptomatiskt att eran tar slut just när Backstrooom är långtidsskadad.

Det är bara att hoppas att jag har fel. Det vore onekligen kul om Caps kan lyckas vända på det här och faktiskt ta sig till slutspel. Klubben har aldrig vunnit Stanley Cup.

Och därmed var det slut från sportstudion denna torsdag.

3 kommentarer:

Werner sa...

Inget nytt om GAIS? Har du glömt dem?

Peter sa...

Nej, jag har förstås inte glömt Atleterna. Men säsongen ligger ju mer eller mindre nere just nu. De vann en träningsmatch över allianssyskonet Öis för någon vecka sedan. Nu är laget på väg ner till Portugal för att möta våren på gröna gräsplaner. Inga större förändringar i truppen efter vad jag vet. Förutom att man värvade Peter Ihje för ett par månader sedan, då. Intressant att notera att "alla" redan pratar om att IFK Göteborg ska ta hem allsvenskan i år. Klubben har ny tränare och har värvat ett stort gäng stjärnspelare. Ska bli intressant att se om "alla" får rätt - det är en sak att ha en massa bra individuella spelare i truppen. En helt annan sak att få dom att spela som ett lag. Om du ursäktar sportklyschorna.

Werner sa...

Klyschorna tillhör språket och sportkulturen. De signalerar att man hör till gänget.