söndag 27 maj 2012

Bågar, bad och och långhelg

Lata dagar vid poolen skulle kunna sammafatta de senaste dygnen.

En av de avgjorde fördelarna med att bo i Distriktet är de kommunala utomhuspoolerna. De senaste dagarna har temperaturen hållit sig runt 30 grader och lämpligt nog öppnade baden i går, lördag.

Vår bassäng ligger runt en kvarts promenad från bostaden och är ett suveränt ställe: En lagom stor barnpool, en  25-metersbassäng samt en djup pool, runt 15 gånger 15 meter.

Kostar inte ett nickel för oss som bor här. Helt suveränt. Så att den halvt om halvt planerade resan till stranden inte kunde bli av på grund av jobb, gjorde verkligen inte särskilt mycket. Pool-häng är verkligen helt okej, det med.

I övrigt har det blivit mycket grillat i värmen. I går kväll var vi hemma hos några kompisar och grillade och i kväll grillade jag på hemmaplan - kyckling, räkspett och burgare stod på menyn. Dessutom gjorde hustrun sin suveräna tzatsiki och därtill serverades couscous, diverse smarriga röror samt en välkylt vitt vin till grillaren. Övriga drack juice och vatten.

Vin kan måhända kännas en aning övedrivet en söndagskväll, men det hör till saken att vi är lediga i morgon eftersom det är Memorial Day - något som verkligen märktes när jag var ute på min cykelrunda (40 km)  i förmiddags. Tusentals motorcyklar överallt i sta'n, sedan drygt 20 år är det tradition att mängder av mororcyklister invaderar DC under just denna helg för att hylla veteraner i synnerhet och patriotism i allmänhet. Rolling Thunder kallas evenemanget och det sägs att flera hundra tusen bågar, med skäggiga och långhåriga HA-look-a-like (ett antal av dom är säkert riktiga HA-medlemmar) förare, dyker upp varje år.

Märklig manifestation. Den som är intresserad av detta fenomen kan läsa mer här.  

Inga kommentarer: