onsdag 23 maj 2012

På konsert med Syster Yster och First Lady

Syster Yster hade körkonsert i kväll och eftersom vi var sena så släppte jag av delar av familjen för att sedan åka iväg och hämta Lillebror som var på playdate hos en kompis en bit från syrrans skola. När jag skulle åka ut ur garaget stod en stor svart SUV i vägen. Jag tutade naturligtvis irriterat. Inte en gång. Inte två gånger. Utan tre gånger. Då flyttade den sig makligt några meter framåt så att jag kunde ta mig förbi på högersidan. 

Jag körde upp parallellt, vevade ner fönsterrutan och sträckte ut huvudet för att tala om för dom hur man beter sig i ett parkeringsgarage. Och hur man inte beter sig. 

Tänkte att det var lite märkligt att det satt två unga killar i bilen, men inledde min undervisning:

"Well, in this garage we stand in the right lane and drive in the left. You should be standing here, in this lane. Not where you are standing now", sa jag med ytterst illa dold irritation.

Man har ju varit med ett tag. Man vet hur det går till i skolans parkeringsgarage. Man vill gärna upplysa folk om hur det ligger till.

"Sir, we're on a mission here. You better keep going", svarade den ena killen och tittade utforskande på mig. Jag såg hur det glimtade till av en hörsnäcka i örat. Poletten trillade ner.

"Okay, I get it. Sorry", sa jag och åkte snabbt iväg innan jag blev haffad av Secret Service.

Sedan hämtade jag Lillebror och vi åkte tillbaka till skolan. Full säkerhetskoll utanför aulan med kroppsvisitering och genomsökning av väskor. First Lady var nämligen i antågande och satte sig cirka fem rader bakom oss. Själv såg jag henne aldrig, men resten av familjen frotterade sig med henne i pausen. Lillebror var "two inches" från henne. Utan att bli haffad av Secret Service.

Konserten då? Underbart vacker musik med Syster Ysters kör. Hon var förstås hur bra som helst. Dessutom en massa andra uppträdanden av enormt hög klass. Bland annat av presidentparets dotter, då...

I övrigt att rapportera: Ett rejält åskoväder på eftermiddagen. Och den stora händelsen var förstås att hustrun fått nytt jobb. Jag är stolt som en tupp. Men mer om detta får ni läsa om i andra medier, t ex här...

I morgon ser jag inte fram mot att lyssna på matchen mellan Solna AIK och GAIS. Det kan väl bara sluta på ett sätt.

Syster Ysters skolkör hade konsert i kväll...

 ...och bjöd på otroligt vacker stämsång...

...en sann fröjd att höra.

7 kommentarer:

Grekland nu sa...

Haha, underbart att du försökte läxa upp säkerhetsvakten...bra jobbat!

Annika sa...

HAHA, only in DC!!
Lite kul!!

Peter sa...

Man bör kanske välja bättre uppläxningsoffer... Borde ha tänkt på att stora svarta SUV:ar parkerade strax på presidentbarnens skolas parkering sannolikt är lika med Secret Service.

Soderstrom sa...

Peter, jag har lääänge tyst smugit mig in på din blogg. Nu känner jag att det är hög tid att ge mig tillkänna och få komma med ett tack för bloggen och även ett grattis.

Genom din blogg har jag fått läsa om hur livet i DC är från din point of view. Jag har njutit av dina texter. Idag extra kryddat då du testade läsa lusen av Secret Servicemännen. ;)

Nu skriver du om att din hustru fått jobb i hemlandet. Utvecklande att få traska vidare i karriären. Grattis!

Jag har en dotter som bor i DC sen några år tillbaka och har därför regelbundet besökt "La Stada over there"

Tack vare din blogg så har du gett mig ytterligare en berikande dimension åt livet i staden och ibland även tips på vad jag kan göra/besöka/uppleva vid nästa besök. Tack för örninslaget! Funderar på örnsafari då jag kommer över.

Ville bara säga tack för att du tar dig tid till bloggskrivandet. Och än en gång: Grattis till dig och hustrun...

Mvh Inga-Britt Söderström

Soderstrom sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Soderstrom sa...

Ber om ursäkt för Bloggerlänken. Den är flera år gammal och inte aktiv...

Peter sa...

Hej Inga-Britt! Vad kul att du gillar min anspråkslösa blogg och att du fått ett och annat DC-tips på köpet. Tack för snälla ord. DC är en härlig stad, jag hoppas att din dotter stannar länge här så att du får många tillfällen att komma hit. Det finns ju hur mycket som helst att se, tänkte faktiskt på just det i dag - vi har bott här i fem år och jag har fortfarande ett antal grejer kvar på min att-se-lista. Om du har några mer specifika frågor så är du välkommen att mejla: amerikareportage@gmail.com.
/Peter