tisdag 29 maj 2012

Lillebrors nya jobb: hundvakt

Tror minsann vi slog nytt värmerekord för i år denna tisdag: 34 grader i skuggan. Inte illa. Stack på en tidig morgontur med cykeln och kollade in de två rovfågelbon som jag tidigare berättat om. Såg två örnkids och tre hawkdito. Alla fem verkar rätt redo att ge sig iväg på egna vingar och jag såg heller inga föräldrar nära bona - så det är nog dags att ungarna flyttar hemifrån.

Sedan var det mest jobb för hela slanten, fram till kvällningen då vi åkte till Big Brothers skola där det var uppträdande av alla skolband. Mycket trevligt. Väl hemma igen var det dags för Lillebrors nya jobb: Han är hundvakt åt en granne resten av veckan och han var hur stolt som helst när han tog med sig vovven ut på promenad.

Han plockade till och med upp the poop själv - vilket imponerade.

Bilder kommer från både hundvakteri och konsert.

Vi kom precis in med hunden innan det började åska och blixtra och regna och dundra våldsamt. Ibland märks det verkligen att vi bor på gränsen till tropikerna, ovädren är ofta av de mer våldsamma slagen. Nu i kväll har de gått ut med allmänna varningar för starka vindar, kraftigt regn med översvämningsrisk samt rejäla blixtar.

Vi får se om vi överlever natten.

Inga kommentarer: