lördag 5 maj 2012

Baseball-besök

Kom hem sent i går, fredag, så det hanns inte med något bloggande. Farbror Lasse och jag cyklade nämligen iväg till den där baseballmatchen som jag nämnde om i förra inlägget, Nats mot Phillies. Och den blev en jämn kamp som avgjordes först i elfte inningen - till Nats fördel. 

Det var stundtals så spännande så en rätt stor del av publiken höll sig vaken åtminstone under delar av matchen. Såg även en del spelare som faktiskt inte satt och slumrade till mellan inhoppen.

Lasse och jag körde på i god amerikansk stil - massor av junk food och hinkvis med öl därtill.

Det blev en utmärkt final på besöket, i dag åkte Lasse hem till Malmö igen efter två veckor och drygt 50 fågelkryss i Distriktet.

Även hustrun har farit sin väg, fast inte lika långt. Hon tog bilen ner till Virginias huvudstad Richmond för att kolla in Obamas presidentkampanj-premiär.

I övrigt att rapportera: Syster Yster hade sin dansuppvisning nummer tre och fyra i går, inför bland andra hustrun, Big Brother och Lillebror. Sedan försvann hon iväg till en kompis som hon ska tillbringa hela helgen hos. I kväll ska nämligen tjejerna på party. Lillebror hade som vanligt match, vilket innebar att en annan fick ställa klockan på sju denna lördagsmorgon. Oavgjort mot ett riktigt bra lag. Lillebror var som vanligt hur bra som helst, särskilt i andra halvlek.Och jag har precis kommit hem efter en 25-kilometersrunda på cykeln, 1100 kalorier lättare.

Kan även berätta att Caps vann dagens matinéföreställning mot Rangers och därmed utjämnade ställningen till 2-2 i matcher. 

Vädret? Runt 26 grader just nu. Lite åska och regn i luften. Tyvärr gör molnen att vi inte lär se supermånen i kväll. Det är nämligen en maximerad månstorlek just nu, månen befinner sig ovanligt nära jorden. Vilket bland annat lett till att man gått ut med översvämningsvarningar bland annat längs New Jerseys kustlinje.  

 Farbror Lasse trivdes som fisken i vattnet i bollparken.

 Nästan fullsatt för en gångs skull. Nationals drar normalt inte särskilt mycket folk, man kan få tag på biljetter för några dollar. Men i går var gott om folk, det var ju derby.

 Arenan är väldigt trevlig, assymetrisk och med olika nivåer. Det finns gott om plats för att ströva omkring. Här är "torget" som ligger innanför huvudentrén. Själva planen ligger nedgrävd omkring tio meter, så gatunivån är liksom ovanför, vilket skapar en cool atmosfär. Något att inspireras av även i Sverige, man har ju sett det ena tråkigare arenabygget efter det andra på senare år.

Stilstudie. Nats vann till slut, efter två extra innings (="omgångar").

Inga kommentarer: