måndag 9 februari 2009

Ännu en skoldag i Distriktet

Syster Yster påstod att hon gjorde läxan, men såvitt jag kunde se höll hon snarare på att spela något slags spel på datorn.

I dag var det dags för Lillebror att vara line leader i han Kindergarten-klass. Det var tredje gången och han är lika stolt varje gång. Uppgiften tas på största allvar av alla barnen.

Som line leader står man först i ledet när kidsen går in i skolan och i klassrummet på morgonen. Man leder uppropet på morgonen, räknar in alla barn och ser till att det står rätt dag och datum på tavlan. Vid raster och lunch står man först i ledet igen. Man är helt enkelt någon slags ordningsman. Fast bara för en dag. dagen efter tar nästa vid.

I uppgiften ingår också att ha med snacks till hela klassen - vilket jag naturligtvis kom på alldeles för sent på söndagenskvällen för att hinna fixa. Så det blev till att springa och handla det första jag gjorde i morse. Och sedan kuta tillbaka till skolan med ett par kassar nyttiga och organiska snacks. Inga jordnötsprodukter. Vi har totalt jordnötsförbud på skolan eftersom minst en av eleverna har svår nötallergi.

Syster Yster blev Accelerathed Math Super Star förra veckan - som vanligt. Hon är fenomenal i matte, en egenskap hon av allt att döma inte fått av sin far. Och hon skriver helt fenomenalt på engelska, får ständigt beröm för sina "writings".

Och Storebror tuffar på som tåget i sin skola. Mycket läxor, högt tempo och tidiga morgnar - vi ger oss iväg hemifrån redan 7.30 varje morgon. Men vi hör honom aldrig klaga. Den killen verkar definitivt uppleva måndagsmorgnar på ett annat sätt än jag har upplevt dom så länge jag minns.

I övrigt inte så mycket nytt att rapportera från Distriktet. Lite kallare, men soligt i dag också. Barnen mår prima, liksom vi vuxna. Vi planerar så smått en liten tredagars skidsemester nästa vecka, till någon av skidorterna i Appalacherna mellan två och fem timmars bilväg härifrån. Vi får väl se om vi lyckas boka in något. Det vore himla kul. Särskilt som t o m Lillebror nu klarar av att stå på egna slalomskidor och åka lift och allt.

5 kommentarer:

Werner sa...

Kan rapportera från fosterlandet att mitt förtroende för riksdagen har nått nollpunkten efter följande notis i dagen DN.
"Författaren Martina Lowden analyserar svaren i en enkät där svenska riksdagsmän berättar om sina bästa kulturupplevelser.... Mest populär är Stieg Larssons Milleniumtrilogi.... Bland de mer originella favoritböckerna finns "Fältskärns berättelser" och Gais jubileumsbok 1894-1994."

Peter sa...

Det var tamefan det roligaste jag läst i DN på många år. Tack för tipset - det finns hopp för den svenska riksdagen!

Unknown sa...

Så skönt att Werner är tillbaka! Jag har varit lite orolig för honom ...

Anonym sa...

Så skönt att du är tillbaka, Werner!
Jag har varit lite orolig ...
/Wivie D.

Werner sa...

Tack för omtanken Greta och Wivie D, men det är snarare så att jag höll på att få hjärtslag vi tanken på att riksdagsmännen sitter i sina bänkar ivrigt lutade över "Makrillar, kval & gröna raketer : 100 stimmiga år : GAIS jubileumsbok 1894-1994".

Men visst, att vara GAISare är väl att leva i en evig lågkonjunktur så lite nytta kan de väl nu ha av att studera GAIS historia.