onsdag 18 februari 2009

Hemma igen - bildreportage från bergen

Vi har varit på en minisemester uppe i Appalacherna...

...där man fickparkerar sina bilar lika snyggt som i Distriktet. Eller snyggare...

Första anhalten var Harpers Ferry, ett bergigt ställe där två floder möts och där John Brown en gång utropade en egen stat, fri från slaveri...

Den nya nationen blev bara några dagar innan den krossades av övermakten och John Brown hängdes senare, men händelsen omvandlade Harpers Ferry till en "historic town". Trevlig ställe, väl värd ett besök.

Sedan åkte vi högre upp i bergen där det fanns snö...

...att åka på, så vi åkte och åkte...

...i strålande solsken, några grader kallt och fullständigt perfekta förhållanden för en gammal stenmarkare från Småland...

Se sån stil hon har, Syster Yster...

...och kolla in Big Brother som körde en svart backe för första gången...

Hustrun var jublande glad efter att ha överlevt ytterligare ett åk - och en liftfärd (hon var inte så förtjust i de där liftarna som syns bakom, har man en aning höjdrädsla är de inga höjdare - eller det kanske är precis vad de är vid närmare eftertanke).

Lillebror var enormt cool i sina solglasögon. Han åkte från bergets högsta topp ända ner alldeles själv. Oftast i våldsam fart.

Vi var på ett ställe så långt västerut i Maryland som man komma, nästan ända bort i Ohio. Runt 1.000 meter över havet på toppen. Omkring 30 swedish mil från Distriktet.

Frukost på fjällhotellet i morse. Sedan körde vi hårt i backarna fram till eftermiddagen, innan vi styrde Forden hemåt igen. Trötta men lyckliga.


3 kommentarer:

Werner sa...

Bra! Fortsätt så där.

Anders sa...

Vilka härliga bilder! Alla lyser av att vara LEDIGA. En fråga inställer sig dock: bloggarens mössa - är det möjligen ett fynd från tyska landslaget, eller?

Peter sa...

Bloggarens mössa är en sån där hipp hiphoptopsnowboard-bum-mössa som alla som är med i rejset har. helt rätt med andra ord. Och visst Werner, jag ska försöka fortsätta så där. Det är så himla svårt att åka skidor här i Distriktet bara, det finns ingen snö.